Meclis'te sabah saatlerinde gözaltına alınan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gergerlioğlu'nun 'Adalet Nöbeti' tutmasını gerekçe göstererek soruşturma açmıştı. Soruşturmada "Gergerlioğlu’nun Meclis’i terk etmemesi, hala milletvekili gibi davranması, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yapması, canlı yayınlar yapması, kamu binasında hakkı olmadan durması" suç unsurları olarak ifade edilmişti.

HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada "TBMM'de Adalet Nöbetini sürdüren milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, polis tarafından gözaltına alınıyor" ifadeleri kullanılmıştı.

Sabah saatlerinde Meclis’teki adalet nöbetini sürdürürken polisler tarafından gözaltına alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu, 5 saatlik gözaltının ardından serbest bırakıldı. Gergerlioğlu, ifadesinde, polislerin kendisine zor kullandığını anlattı.

“NAMAZI KARAKOLDA KIL”

Gergerlioğlu, bu sabah namaz kılmak için gittiği lavaboda gözaltına alındı.  Gergerlioğlu, yaşananları şöyle anlattı:

“Sabah tuvalete gidip daha sonra ellerimi yıkamak için çıktığımda orada bir kısım Meclis polisinin beklemekte olduğunu gördüm. Ellerimi yıkadım ve abdest aldım. Polislere sabah namazını kılmak istediğimi, ondan sonra da giyinerek, işlem yapabileceklerini söyledim. Dar olan sabah namazı vakti ile bir an önce namazımı kılmak istedim ve üzerimi giymek istediğimi ifade ettim. Karakolda kılarsınız dediler. Karakola kadar sabah namazının vaktinin geçeceğini ve kılamayacağımı söyledim. İzin vermeleri halinde namazımı kılıp üzerimi giyerek, daha sonra gideceğimi söyledim.

TERLİKLE GÖZALTI

İzin vermediler. Koluma hızlıca girerek, beni koşar adım götürmeye başladılar, elbiselerimi ve ayakkabımı giyemeyerek, terliklerim ile çıkmak zorunda kaldım. Beni çekiştirdiler ve asansörden indiğimizde merdiven tırabzanlarıma elimi tutarak, ‘ne yapıyorsunuz’ dedim. Buna rağmen güç kullanarak, beni polis otosuna bindirdiler. Üzerimde pıjamalarım ve ayağımda terlikler varken bu yapıldı. Sanırım kamuoyuna uygusunsuz bir görüntünün servis edilmesi için özellikle yapıldı. Sanırım kamuoyuna uygunsuz bir görüntümün servis edilmesi için özellikle yapıldı. Ayrıca ibadet özgürlüğüm de ihlal edilmiştir.”

SOL KOLUNDA EKİMOZLAR

Gergerlioğlu, Meclis’te yaşanan müdahale nedeniyle vücudunda ekimozlar oluştuğunu söyledi:

“Güç kullanma esnasında sol ön kolumda ekimozlar oluşmuştur. Boynumda kas ağrıları vardır. Sağ el ikinci parmağımı da bükmekte zorlanıyorum. Doktor raporumda şikayetlerimin bir kısmı vardır. Güç kullanmak suretiyle darp edildim.”

POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU  

Gergerlioğlu, hiçbir suçlamayı kabul etmediğini belirtirken, Meclis Genel Kurulu’nda ifade ettiği sözlerin hukuka aykırı olmadığının da altını çizdi. Ayrıca hukuka aykırı olarak hakkında yakalama yapıldığı için davacı ve şikayetçi olduğunu da açıkladı.

Editör: Haber Merkezi