Cengiz Aldemir/ANKARA

HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Murat Çepni mecliste birlikte düzenledikleri basın toplantısında, katliam yıldönümleri ve davaları aynı haftada kesişen Deniz Poyraz, Hrant Dink ve Dedeoğlu Ailesi cinayetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

SİYASİ CİNAYETLER AYDINLATILSAYDI DENİZ YAŞIYOR OLACAKTI

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Gazeteci Hrant Dink'in sözlerini anımsatarak, " 'Bir güvercin ürkekliği'nde yüreğim" dedi. "Bu ülkede güvercinlere dokunulmaz" dedi ancak dokunuldu. 'Barış, eşit yurttaşlık' istiyordu katledildi. Katliamın arkasındakiler siyasi gücü elinde tutarak, yok edilmek istenen Hrant Dink sonsuza kadar yaşayacak. Hrant Dink bu vesileyle saygı ile anıyoruz. Katliamın üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen neden aydınlatılmadıysa, bugün Deniz Poyraz aynı zehirli hukuk sistemi ile karşı karşıyadır. "Bu katil neden bu kadar rahat" dedirtecek kadar pespaye bir hukuk sistemi ile karşı karşıya kaldık. Hrant Dink cinayeti öncesindeki siyasi katliamlar aydınlatılsaydı bugün Hrant Dink yaşıyor olacaktı. Hrant Dink cinayeti aydınlatılsaydı, bugün Deniz Poyraz yaşıyor olacaktı. Biz bu siyasi cinayetler olmasın, cinayetlerin arkasındaki gerçek kişiler ortaya çıkarılsın istiyoruz. Bu Susurluk çetelerinin günümüz versiyonlarını tarihin çöplüğüne atabilelim" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

SORUMLULAR AKP-MHP FAŞİST BLOĞUDUR

Kirli siyaset yüzünden bugün derin yoksulluk, yolsuzluk, yasakların yaşandığını vurgulayan HDP'li Kemalbay, partilerine yapılan Bahçelievler saldırısında da aynı senaryonun ortaya konmak istendiğini ancak başaramadıklarını ve HDP'yi hedef gösterenlerin AKP ve MHP faşist bloğu olduğunu söyledi. Kemalbay, siyasi iktidarın karanlık senaryolar hazırlayan, katliam ve cinayetlere göz yuman ve cinayetleri işleyen failleri koruduğunu, bütün bunların sorumlusunun saray iktidarı olduğunu söyledi. Katliam yıldönümleri ve davaları aynı haftada kesişen Deniz Poyraz, Hrant Dink ve Dedeoğlu katliam davalarındaki cezasızlık, politikası, araştırma yapılmayışı, hukuki süreçte ki ciddiyetsizliğin birinci sorumlusunun da bugünkü iktidar olduğunu söyledi.

DENİZ POYRAZ DAVASINA SAHİP ÇIKMA DAVETİ

Deniz Poyraz davasının 2. celsesinin saat 9'da görüleceğini ve tüm duyarlı kamuoyunu, siyasi partileri, sendikaları, gönlü barıştan, adaletten yana olan herkesi davaya sahip çıkmak için İzmir adliyesi davet etti.

BİZ KATLİAMLARIN SİYASİ SORUMLULARININ PEŞİNDEYİZ

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise Deniz Poyraz katliamının organize bir cinayet ve siyasi sorumluluğun saray iktidarı ve bünyesindeki İçişleri Bakanlığı'nın olduğunu vurgulayarak tepkisini şöyle dile getirdi: "Bu katliamarın arkasındaki kişilerin ortaya çıkartana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Biz bu katliamın siyasi sorumlularının peşindeyiz. Avukatlarımız tarafından ortaya çıkartılan bu katliamların üstü bu davalarda örtünmek isteniyor. Biz katliamlara, cinayetler'e karşı demokrasiyi savunduğumuz için buradayız. Katillerden hesap sorduğumuz için buradayız. Bugün aydınlıktan, emekten, demokrasiden yana ne varsa bizim tutumumuzdan dolayı vardır. Bugün Deniz Poyraz böyle bir insandı.

BU BİR FAŞİZM MÜCADELESİDİR

Deniz Poyraz'ı n davasına sahip çıkanlar barıştan, demokrasiden, özgürlükten yana olanlardır. Tüm İzmir halkını ve adalet mücadelesi yürüten herkesi bu davaya sahip çıkmak için 24 ocak'ta İzmir adliyesi önüne bekliyoruz. Bu mücadele katliam siyasetinden beslenenlere karşı bir mücadeledir. Bu Adalet mücadelesi hala yerde yatan Hrant Dink mücadelesidir. Bu mücadele faşizme karşı bir mücadeledir."

Editör: Haber Merkezi