İZ GAZETE-  HDP İzmir Kadın Meclisi, bugün saat 18.00 sularında eş başkanlık ve kayyum atamalarına yönelik bir basın açıklaması düzenledi. Alsancak ÖSYM önünde toplanan HDP İzmir Kadın Meclisi'ne İzmir Valiliği'nin kararıyla müdahalede bulunulması üzerine basın açıklaması iptal oldu.Basın açıklamasının iptalinin ardından kadınlar Alsancak Kıbrıs Şehitler Caddesi boyunca yürürken HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Eş başkanlık sisteminin partide mor çizgi olduğunu ve krriminalize edilmesine izin vermeyeceklerine yönelik konuşarak, "Eş başkanlık mor çizgimizdir ve bu sistemimizin kriminalize edilmesine izin vermeyeceğiz. Kayyum darbesine hayır diyoruz. 7 Haziran’dan bugüne kadar yaşanan darbeler silsilesinin son hamlesi 2.kayyum darbesidir. 31 Mart’ta birleşen halkımız bir kez daha AKP -MHP blokunu istemediğini, karanlık yönetimin gitmesi gerektiğini bütün baskı ve hilelere rağmen ortaya koymuştur. Erdoğan ve ittifakları seçim sonuçlarını kabullenmek yerine zor politikalarına, halkın iradesini yok saymaya, iktidarda kalmak için toplumu germeye, bölmeye ve kutuplaştırmaya çalışıyor" dedi.

'AKP-MHP BLOĞUNUN İPLİĞİ PAZARA ÇIKTI'

HDP İzmir Milletvekili Kemalbay, "Yerel yönetimleri kaybedince para kaynakları da kısılan AKP medyası partimize yönelik ve kadın milletvekillerine yönelik yalan ve çirkin karalama kampanyası utanç vericidir. AKP-MHP bloğunun artık ipliği pazara çıkmış, ömrü tamamlanmıştır "ifadelerini kullandı. 

Kemalbay,  "Kayyum darbesine ne içerde ne de dünyada hiç kimseyi ikna edemediler, anlatamadılar. Kayyum atanan üç büyükşehir eş başkanlarımıza ve meclis üyelerimize karşı suçlamalarını, hiçbir ithamlarını kanıtlayamıyor, düğmesi ilikli yargıdan dahi yargı kararı getiremiyorlar. O nedenle yargıyı, karakolu,Saray bülteni haline gelen medyayı kullanarak kara politika yapıyorlar. Bunu yaparken dünya çapında değerli bulunan eş başkanlık politikamızı kriminalize etmek istiyorlar. Oysa eş başkanlık sistemimiz siyasi partiler kanununda yasalaşmış bir haktır. Yerel yönetimlerde ise eş başkanlık sistemi hem demokratik, katılımcı bir uygulama, hem hukukidir. Eş başkanlık sistemi toplumsal cinsiyet eşitliği politikaları olarak hükümet tarafından hedef alınmasını hükümetin kadın düşmanı politikalarının bir devamı olarak görüyoruz" açıklamalarında bulundu. 

"KAYYUM KADINLARA YAPILMIŞ BÜYÜK BİR DARBEDİR'

HDP İzmir Milletvekili, "1. Kayyum döneminde yerel yönetimlerdeki kadın politikası, masalarımızın sığınma evlerinden, kadın kooperatiflerine, kadın festivallerinden kadın dayanışma derneklerine tamamını kapatmış, kadınları işten çıkartmış, şiddete uğrayan kadınların kişisel bilgilerini ifşa etmiştir.
Kayyumların halkın iradesine darbe olması yanı sıra demokrasiye, toplumsal cinsiyet eşitliğine, emekçilerin, kadınların kazanımlarına darbe indirmeye çalışmaktadır. Dolayısıyla kayyum kadınlara da yapılmış büyük bir darbedir" diyerek cümlelerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi