İZ GAZETE - HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, 21 Mart Newroz Bayramı'nın resmi tatil olması için kanun teklifi verdi.

Türkiye’nin de taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 17. Maddesine atıfta bulunan Kemalbay, kültürel yaşamın bir parçası olan Newroz'un korunmasının devletin görevi olduğunu ifade etti. Kemalbay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Halklarımız Newroz Bayramını beyinlerinin, yüreklerinin ve hücrelerinin derinliklerine işlemiştir. Büyük acılarını, büyük sevinçlerini Newrozlarda yaşamışlardır. Demirci Kawa efsanesinde acıyla sevincin bir arada olması gerçeği vardır. Acılarını ve sevinçlerini derinden hisseden ve yaşayan toplumlar en güçlü toplumlardır." değerlendirmesinde bulundu.

"BARIŞI GÜÇLENDİRECEKTİR"

Newroz’un ortak bir değer ve bayram ilan edilmesinin kültürel soykırımı engelleyeceğini, ortak ve eşit yaşamı güçlendireceğini ifade eden Kemalbay, son olarak Newroz Bayramını ortak ve temel bir değer olarak kabul etmenin halkları için özgürlük, demokrasi ve barışı daha da güçlendireceğini belirtti

Editör: Haber Merkezi