Uyum yasalarının görüşüldüğü genel kurulda söz alan Müslüm Doğan ‘Yapılan seçimlerin demokratik hiçbir yönü yoktur, demokratik bir yönü olamaz. OHAL koşulları ağır koşullardır, OHAL koşulları demokratik parlamenter sistemin çalışmadığı bir sistemdir. O yüzden, bu koşullarda yapılacak bir seçim kesinlikle demokratik olmayacaktır ve vicdanlarda da yeri olmayacaktır’ dedi.

OHAL’le birlikte iş cinayetlerinde önemli artışlar olduğunu belirten Doğan, AKP iktidarı boyunca 20 bin işçinin iş cinayeti nedeniyle yaşamını yitirdiğini, hak ve özgürlüklerin kısıtlandığını, basın özgürlüğünün tamamen ortadan kalktığını ve kayyumlar atandığını hatırlattı.

Doğan ayrıca AKP’li vekillere seslenerek ‘Cumhuriyetin çok önemli değerleri vardı, maalesef onları da yok ettiniz, maalesef diyorum. Öyle bir sistem kurdunuz ki siz de bu işin nereye gideceğinin farkında değilsiniz; çok özür dilerim sizden, ben şahsen böyle düşünüyorum. Bu işin boyutu nereye gidecek? Ben biliyorum, tek kişilik oligarşik bürokrasiye bu devlet teslim olamaz, bu demokrasi teslim olamaz. Bunun bence muhasebesini yapmalısınız, az bir zamanınız var’ dedi.

Editör: Haber Merkezi