Doğan, ‘Selahattin Demirtaş esaret içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir. Hiçbir suçu olmadığı halde siyasi rehine olarak tutulmaktadır. Torba fezlekelerle tutukluluk hali sürdürülmeye çalışılıyor. Mahkemelerde adeta bir hukuk dersi vermektedir. Eşit koşullarda olmayan bir seçim sürecinin içerisindeyiz. Mandela’da benzer koşullar içerisinden Cumhurbaşkanı olmuştur. İnanıyoruz ki Selahattin Demirtaş’ta Cumhurbaşkanı seçilecektir.

Neden Demirtaş’tan bu kadar korkuyorlar. Çünkü Sayın Demirtaş hak, hukuk ve vicdanlara seslenen bir siyaset adamıdır. Selahattin Demirtaş tutuklu olduğu sürece hiç kimse bu seçimin adil ve demokratik yürütüldüğünü söylemesin.’ dedi.

Doğan ayrıca CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Selahattin Demirtaş'ı ziyaretinin de hassas bir ziyaret olduğunu anlatan Doğan, Sayın İnce'nin Demirtaş'ın serbest bırakılması konusunda mücadele etmesi gerektiğini de belirtti.

Son olarak Alevileri HDP'de siyaset yapmaya çağıran Müslüm Doğan HDP'nin baraj altında bırakılması durumda kurulmak istenen sistemin sağlamlaştırılması, tek kişilik oligarşik yapının onayı anlamına geleceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi