Cengiz Aldemir/ANKARA - Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in AKP’li isimlerin de yer aldığı videolarla ilgili Meclis'te basın toplantısı düzenleyen HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, bunun devlet içi rant ve suç hesaplaşması olduğunu, mafya ve çete ilişkilerini beka edebiyatı yaparak sürdüren iktidarın bölüşüm kavgası içine girdiğini söyledi.

Daha önce Susurluk ve cemaat ilişkilerinde olanların devletleştiğini ifade eden Çepni, beka, ve vatan savunması adı altında emekçilere, sosyalistlere, devrimcilere, demokratlara, Kürtlere zulüm yapan çetelerin, bölüşüm aşamasında birbirlerine savaş açtıkları değerlendirmesinde bulundu.

MAFYA İLE CANLI İLİŞKİLER VAR

Bu konuya devletin ve sermayenin en ağır şiddetine maruz kalan milyonların tarafından baktıklarını söyleyen Çepni, iktidarın bu ilişkilerin düne kadar birlikte sürdürdüklerini mafyanın, sarayın bekası için katliam yapacakları tehditleri anımsattı. Ortada bir uyuşturucu trafiği olduğunu ileri süren Çepni, “Devletin bakanlarının, yetkililerinin bu konuya dahiliyetleri çok net bir biçimde kamuoyuyla paylaşılmış durumda. Bunun yanında cinayetler var. Mafya ile kurulmuş canlı ilişkiler var. Faşist çete reisi Sedat Peker kendinin dahil olduğu bu suç ittifakı içerisinde belli bir aşamada bu açıklamaları yapmak zorunda kaldı. Bu suç ittifakı patlamıştır ve sürdürülebilir değildir” ifadelerini kullandı.

SAVCILAR TWEET ATAN YURTTAŞLA UĞRAŞIYOR

Skandal iddialara sessiz kalan ülke savcılarının, tweet atan yurttaşlarla, “geçinemiyoruz” diyen emekçiyle, ”öldürülüyoruz” diyen kadınlarla, Soma katliamcısı patronları kurtarma çabası içine girdiklerini, HDP’ye Kobani kumpası kurarak saray rejimine yeni seçimler kazandırma peşinde olduklarını söyleyen Çepni, “Bu kirli faaliyetleri görmeyen savcılar, HDP’li partililerimize gözaltına aldırıyorlar. Bunların tek vücut oldukları tek mesele halka karşı olmak meselesidir. Böyle kirli bir suç ittifakı ortay yere serilmişken savcı ve polis bugün” tükeniyoruz” diyen sağlık emekçileri, işçiler, akademisyenlerle, köylülerle uğraşıyorlar” sözleriyle tepki gösterdi.

SOYLU’YA ÇAKICI ANIMSATMASI

İçişleri Bakanı Soylu ile suç örgütü lideri Peker’in üslup ve tarzının aynı olduğunun altını çizen Çepni, “Hayatım mafya ile mücadeleyle geçti” diyen Soylu’ya, İçişleri Bakanlığı listesinde olan mafya lideri Çakıcı’nın Soylu’ya yazdığı destek mektubunu anımsatarak, “Şimdi soruyoruz mafyaya karşıysanız Çakıcı’ya da bir sözünüz olacak mı? olmayacak. Şu ana kadar hiçbir söz yok. İşte bu da sizin baştan sona efelenmenizin, çelişkinizin bir ifadesidir” eleştirisinde bulundu.

YILDIRIM HALKLA ALAY EDİYOR

AKP’li Binali Yıldırım’ın oğlunun Venezüella’daki uyuşturucu trafiğini yeniden düzenleme için oraya gittiği iddialara da değinen Çepni, Yıldırım’ın yaptığı açıklamaya dikkat çekerek, “Benim oğlum kit testi ve maske götürmek için Venezüella’ya gitti” diyor. Oysa o dönem Venezüella ile Türkiye arasındaki vaka sayısı arasında uçurum var. Ey Binali Yıldırım, senin oğlun hangi vasıfla kit ve maske götürdü? Bu test kiti piyasada satılmadığını biliyoruz. Bunu hangi kurum adına yaptı oğlun? Siz bu halkın aklıyla alay mı ediyorsunuz? Bu suçlunun suç üstünde yakalandığının çok net bir ifadesidir” diye konuştu.

HELALLEŞME DEĞİL HESAPLAŞACAĞIZ

Kirli ilişkilerle halkın kanını emenlerin bunu vatan, millet, devlet, bayrak edebiyatını kullandıklarını, ortaya serilen kirli ilişkilere karşı çaresiz olmadıklarını vurgulayan Çepni, hesaplaşma çağrısı yaparak, “Helalleşme değil, hesaplaşacağız. Dün ve bugün bu suçu işleyenler suçunuz bakidir ve bunların hesabını tek tek vereceksiniz. Çağrımızı halkımıza yapıyoruz; Bunlar yüzde 1’in zenginleşmesi için bu pislikleri yapıyorlar. Oysa güçlü olan, yaratan, üreten biziz. Bizler demokratlar, işçiler, emekçiler, sosyalistler yan yana gelmekten başka bir şansımız yok.”

Editör: Haber Merkezi