İZ GAZETE - HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, iktidara yakın basın kuruluşlarında çıkan "Millet İttifakına HDP tuzağı", “CHDP için İyi Kurgu”, “CHP-HDP-İyi Parti ittifakı bölücülüktür”, “Şer ittifakı tescillendi”, “HDP ortaklığı CHP’yi karıştırdı” başlıklı haberlerle ilgili bir açıklama yayınladı. 

Yapılan haberlerin HDP ile ilgisi olmadığını belirten Çepni, iktidar partisinin İzmir ile ilgili projelerine tepki göstererek "AKP-MHP-Ulusalcı-Ergenekoncu ittifak" dediği ittifaka sert çıktı. 

ÇEPNİ'DEN SERMAYE TEPKİSİ

"Saray Partisi adayı 'İzmir'i tanınmaz hale getireceğiz' dedi. Çok doğru bir itiraf! Çünkü bunlar İstanbul'u tanınmaz hale getirdiler. Çünkü bunlar Ankara'yı tanınmaz hale getirdiler. Çünkü bunlar Ayder’i, yaylaları, kentleri tanınmaz hale getirdiler. Sonra çıkıp utanmadan "Biz İstanbul'a ihanet ettik" "Biz Ayder’e ihanet ettik" "Deniz kenarlarını, orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var. Şu para var ya, nelere muktedir, bu kapitalizm nelere muktedir? Orman morman ne var ne yok kesiyor, atıyor, götürüyor. 'Oraya ben bir dikey mimari yapayım, malı götüreyim', yapılan iş bu. Yani doğa şöyle olmuş, böyle olmuş umurunda değil' dediler. İşte bunların ve bunlarla aynı zihniyeti paylaşanların İzmir için “çılgın projeleri” de sadece ve sadece inşaat, beton, asfalt projeleri... Doğayı, kent kimliğini, kültürünü yok eden, sadece ve sadece FOLKART, NEF, Cengiz-Kolin-Limak İnşaat gibi bir kaç inşaat şirketini ihya edecek projeler." ifadelerini kullanan Çepni, İzmir'de sermaye odaklı projelere de tepki gösterdi. 

Körfez Geçiş Projesi, Balçova İstinye Park, Bornova Folkart Incity projesi, Ege Üniversitesi Kampüsü içindeki ormanlık alanda millet bahçesi adına yapılaşmaya açılması, Bayraklı-Salhane bölgesi ve Liman arkasında ise kaygan zemin üstünde gökdelenler, Kültürpark, Basmane Çukuru, FOLKAR gökdelen projeleri, İzmir Tarih Projelerini örnek veren HDP'li vekil, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve sermaya ilişkisine dikkat çekti. 

"BETON ASFALT BELEDİYECİLİĞİNE GEREKEN CEVAP VERİLECEKTİR"

Açıklamasında "İşte üzerinde asıl kavgası verilen şey İzmir’in rantını ele geçirme, İzmir’i inşaat şirketlerine teslim etme kavgasıdır. Bu kavgayı HDP üzerinden yapmak, en hafif deyimle etik-dışılıktır. Bir kez daha, hırsızlıklarını, yağmacılıklarının üzerini milliyetçilikle, şovenizmle örtmek istemektedirler. HDP hiç kimseye, hiçbir partiye “açık çek” vermemiştir. Gerek demokratik kamuoyunun talebi, gerekse de “tek adam diktatörlüğünün geriletilmesi” için, hiçbir pazarlık yapmadan, tamamen kendi siyasi ilkeleri doğrultusunda hareket edilerek karar vermiştir. " ifadelerini kullanan Çepni, "Dün olduğu gibi bugün de, demokratik, halkçı, katılımcı bir yerel yönetim, rantı-talanı değil, ekolojik, kültürel ve tarihi değerleri korumayı ilke edinen, kentin olanaklarını bir avuç sermayedara peşkeş çeken değil, tüm kentlilerin eşit ve adil şekilde yararlanmasını sağlayan bir siyasetin peşinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Yerel seçim çalışmamızın ajandası bu mücadeledir. İzmirlilerin bu ilkeler etrafında bir araya gelmesini sağlamak siyasetimizin temel amacıdır. Ancak bu sayede İzmir’i tanınmaz hale getirenlere karşı, İzmir’i savunabiliriz; biz bu inançtayız. İzmirliler de, oynanan rezil, ikiyüzlü milliyetçilik-ulusalcılık oyununu boşa çıkaracak, tek adam diktatörlüğüne, beton-asfalt belediyeciliğine, İzmir’i tanınmaz hale getirmek isteyenlere gereken cevabı verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi