24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını İzmir'in dört bir yanında gece gündüz sürdüren HDP'de kadın seçim büroları çok sayıda kadının katılımı ile açıldı ve kadın çalışmaları hız kazandı.

Karabağlar ve Gaziemer Kadın Seçim bürolarının açılışları HDP İzmir kadın milletvekili adayları Serpil Kemalbay, İdil Uğurlu, Cemile Aydın, Halime Turan, Gönül Aygün, Rahime Akdağ, Behiye Ertaç ve Ayşe Yılmaz, il ve ilçelerin kadın yöneticileri, Yeşil Sol Parti Eş Genel Sözcüsü Eylem Tuncaelli ve semt sakini çok sayıda kadının katılımı ile gerçekleşirken, Konak Çimentepe HDP Kadın Bürosu açılışına HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da katıldı.

Karabağlar Kadın Seçim Bürosu açılışı zılgıtlar ve halaylar eşliğinde başlayarak Karabağlar Kadın Eş Başkanın konuşması ile sürdü. “Kadınlar isterse her şey olur. Bu seçimde de kadınlar sandıkların sonuçlarını belirleyecek” diyen eş başkanın ardından milletvekili adayı Rahime Turan Kürtçe selamlayarak başladığı konuşmasında kadın dayanışması üzerinde durdu. HDP İzmir 1. Bölge 1. Sıra adayı Serpil Kemalbay ise konuşmasında cezaevlerindeki HDP'li kadın vekillerin selamını semt sakinlerine ilettikten sonra, kadınların tek adam diktatörlüğüne son vermek için 24 Haziran'a hazırlandıklarına dikkat çekti ve: “16 yıllık AKP iktidarı tüm kadınlara bugüne kadar zulüm etti.Kadınları makul olan, makul olmayan diye böldü. Kadın düşmanı olarak kadınların aleyhine birçok politikaya imza attı. Başörtüsünü kadınları bölmek için kullandı. Ama biz kadınlar kendi inançlarımızla, kendi irademizle, Kürt dilimizle, Türk dilimizle bir aradayız ve ortak mücadele veriyoruz” dedi.

Gaziemir HDP Kadın Bürosu açılışında da Karabağlar'daki coşku hakimdi. Burada da tüm kadın milletvekili adayları teker teker adları okunarak semt sakinlerine tanıltı. Ardından HDP İzmir 2. Bölge 2. sıra adayı İdil Uğurlu kadınlara hitap etti. Tarihin 7 Haziran olduğuna dikkat çeken İdil Ugurlu, 2015'in 7 Haziran'ın da halkların AKP iktidarına çok güzel bir cevap verdiğini söyledi ve “ İlk kez Türkiye'de bir halk meclisi, ötekilerin meclisi oluşmuştu. Ama cumhurbaşkanı halkın iradesini kabul etmedi ve günlerce eve kapandıktan sonra 'kabul etmiyorum, yakacağım, yaktıracağım, yıktıracağım' dedi. 7 Haziran'ın üzerine halkımızı topa, katledilmeye maruz bıraktı”şeklinde konuştu.

HDP'nin ötekileştirilenlerin partisi olduğuna dikkat çeken İdil Uğurlu bu uğurda mücadele edenlerin AKP iktidarı tarafından zulme uğratıldığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi