TUGAY CAN / İZ GAZETE - Halkların Demokratik Partisi’nin 23 Mayıs 2019’da Eski Sümerbank önünde gerçekleştirdiği açlık grevlerine ilişkin basın açıklamasında gözaltına alınan ve daha sonra haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla dava açılan HDP’li 11 isim, 4 Kasım ve 14 Kasım’da gerçekleşen duruşmaların ardından beraat etti.

Gözaltına alınanalar arasında önceki dönem HDP İzmir İl Eş Başkanı Semra Uzunok ve HDP İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür’ün de bulunduğu 11 kişi hakkındaki suçlamalar düşmüş oldu.

Polisin orantısız güç kullanarak gözaltılarda bulunduğu basın açıklamasında ayrıca HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de hazır bulunmuştu.

‘UYDURMALAR İLE DOLUYDU’

Beraat kararının ardından konuşan önceki dönem Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Eş Başkanı Semra Uzunok, “Sokağa çıkan herkesi gözaltına alan, sonra dayanaksız bir biçimde iddianame hazırlayan amacı korku yaratmak olan bir iktidar var. Ancak oluşturdukları dosya öylesine uydurmalar ile doluydu ki davada beraat kararı vermek durumunda kaldılar” diye konuştu.

DAVACI OLACAK

Halkların Demoratik Partisi İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür ise gazetemize verdiği demeçte gözaltına alınmalarının bile haksız yere gerçekleştiğine dikkat çekti. Tekgür, “Ortada hiçbir şey yoktu. Bizi suçsuz yere gözaltına almışlardı zaten. Bu baskı tüm HDP’lilere yönelik bir baskı ve ne yazık ki katlanarak da devam ediyor” dedi.

Hiç var olmayan sosyal medya paylaşımlarının davada kullanılmak istendiğini kaydeden Tekgür, beraat kararı ile birlikte bundan sonraki süreç içinm kendisinin davacı olacağını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi