BÜŞRA RAMNALI İZGAZETE-- Yaptığı basın açıklamasında emek sömürüsü ve işçilere yapılan haksızlıklar hakkında konuşan Murat Çepni, “AKP iktidarı bir karabasan gibi ülkemizin üzerine çökmüş durumda. Emeğin sömürüsü doğanın ve müştereklerin gaspı üzerine kurulu demokrasi düşmanı siyasetleri ülkemizi hem siyasi hem ekonomik olarak iflasa sürüklemiş durumdadır. Hukuksuzluğun ayyuka çıktığı bu dönemde işçi sınıfı da büyük hak gaspları yaşamakta, yaşanılan ekonomik krizin faturası işçilerin sırtına yüklenmektedir. Yaşanan hak gasplarına, ücret gasplarına karşı işçiler, emeklerinin karşılığını almak, sosyal ve ekonomik güvencelerini sağlamak, sendika hakkı başta olmak üzere güvenceli iş haklarını korumak için mücadele etmektedirler” dedi.

'ÇOCUKLAR İYİ YAŞASIN DİYE' 343 GÜNDÜR DİRENİYORLAR’

Çepni, Cargill direnişçilerinin de  'çocuklar iyi yaşasın diye' 343 gündür direnmesine değinirken “TüvTürk işçilerinin eylemi Şanlıurfa-Polçak, Muğla, Eskişehir’de devam ediyor. Cargill direnişçileri 'çocuklar iyi yaşasın diye' 343 gündür direniyor.  Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin işçileri 261 gündür eylemdeler. Sosyal-İş üyesi işçiler belediyenin türlü oyunları sonucunda işten atılmıştı. Makro market işçileri de farklı illerde hak gaspına karşı eylemdeler” diye konuştu.

‘SENDİKA ANAYASAL BİR HAKTIR. İŞÇİ VE EMEKÇİLERİN ÖZ ÖRGÜTÜDÜR’

İşçilerin haksız yere işten çıkartılmasına tepki gösteren İzmir Milletvekili, “Aydın Söke'de bulunan Sibaş Fabrikası'nda sendikaya üye oldukları için işten atılan işçiler de direnmeye devam ediyor! Türk ve Fas ortak girişimiyle Aydın’ın Söke ilçesi Akçakonak köyünde kurulan turşu çeşitleri üreten bir gıda fabrikası olan SİBAŞ’ta düşük maaş ve kötü çalışma koşulları nedeni ile anayasal hakları olan sendikalaşmaya giden 233 işçinin 117’si Tek Gıda-iş Sendikasına üye olmuştur. Çalışma Bakanlığından yetki alınmıştır. Daha sonra işveren bu yetkiye itiraz etmiş, ilki 8 kişi olmak üzere; parça parça sendikalı 80 işçi işten çıkarılmış, gerekçe olarak makineleşme ve teknolojik nedenler ileri sürülmüştür. Bunun üzerine Tek Gıda-İş Sendikası ve işçiler 28 Aralık itibari ile fabrika önünde eylem kararı almış ve fabrika önüne çadır kurmuşladır. Kurulan ilk çadır jandarma tarafından sökülmüş, daha sonra tekrar çadır kuran işçiler eylemlerine baskı ve kötü hava koşullarına rağmen 88 gündür devam etmektedirler. Sendika anayasal bir haktır. İşçi ve emekçilerin öz örgütüdür, ekonomik ve sosyal haklarının korunması için vazgeçilmezdir.  Bu hak hiçbir şekilde kısıtlanamaz” şeklinde konuştu.

‘DİRENİŞE OMUZ VERMEK HEPİMİZİN GÖREVİDİR’

SİBAŞ işçilerinin direnişinde yanlarında olduğunu belirten Çepni, “Örgütlü toplum, hak bilinci demokratik bir toplumun temeli ve garantisidir. Ekonomik krize ve “Tek Adam Rejimi”ne karşı mücadele eden bütün demokratik güçler, toplumdaki her türlü demokratik hak talebini desteklemek, dayanışma göstermekle mükellef olduğunu unutmamalıdır. SİBAŞ işçilerinin direnişine omuz vermek hepimizin görevidir. Yetkililere de anayasal haklarını kullanan işçileri işten atmakla, anayasal bir suç işlediklerini bir kez daha hatırlatıyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi