HDP İzmir İl Örgütü, hükümet tarafından HDP'li Belediyelere kayyum atanmasına yönelik basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması yapanlar arasında HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da yer aldı.

HDP İzmir İl Binası önünde yapılan açıklamada, "Zor günlerden geçiyoruz. Bu zor günlerde, özellikle salgının devam ettiği bir süreçte, tüm dünyanın salgınla mücadele ettiği bir dönemde AKP ve küçük ortağı MHP’nin HDP ve Kürtlerle yeniden bir mücadele anlayışını ortaya koyduğunu, Kürtler ve HDP ile birlikte bütün bir muhalefeti sindirmeye yönelik girişimlerde bulunduğunu görüyoruz. Hepimizin de bildiği gibi bu iktidar fırsatçıdır, dün 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirdiği gibi bugün de pandemi koşullarını fırsata çevirmektedir. Bu iktidar aynı zamanda Kürt düşmanı, Alevi düşmanı, kadın düşmanı, doğa düşmanı ve kendinden olmayan herkese düşman bir iktidardır. Bir kez daha gördük ve tanıklık ettik ki bu fırsatçı anlayışıyla birlikte Kürt halkının, demokrasi güçlerinin ve Türkiye'de muhalefet eden milyonlarca insanın kazanmış olduğu yerler, mekanlar bir kez daha gasp edildi, bir kez daha halkın iradesi yok sayıldı" denildi.

'BU FIRSATÇILIKTIR'

Açıklamada, HDP'li olan toplam 45 belediyeye kayyum atandığı ifade edilirken, "Bu bir darbe anlayışıdır, bu bir fırsatçılıktır. AKP bu salgın döneminde fırsatçılığını ortaya koymuştur ve bunu bir yönetim şekli haline getirmiştir. Bu ülke tarihi darbelerle dolu bir tarihtir. Ancak hiçbir zaman, hiçbir dönem bu kadar talancı, bu kadar inkarcı, bu kadar insanların kazanımlarını yok sayan bir anlayış bu ülkeye hakim olmamıştır. Ancak bilinmelidir ki hiçbir baskıcı ve otoriter rejimler baskı ve zulümlerini ilelebet devam ettiremezler. Geçmişte olduğu gibi bu iktidar da haksız ve hukuksuz yaptığı uygulamaların hesabını mutlaka verecektir.  Buradan iktidar partilerine bir kez daha sesleniyoruz haksız ve hukuksuz adımlarınıza asla meşruiyet kazandıramayacaksınız. Bizler dün olduğu gibi bugün de irademize yönelik bu düşmanca tutuma asla kabul etmiyoruz ve bu yapılanları asla unutmayacağız. Demokrasi güçlerini bu fırsatçı ve darbeci anlayışa karşı, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinde birlikte davranmaya çağırıyoruz. Kayyum darbedir. Darbelere karşı direneceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi