İZ GAZETE - Aralarında HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve HDP İl Eşbaşkanları Besriye Tekgür ve Kadir Baydur'un da yer aldığı HDP İzmir İl Örgütü,  HDP MYK üyesi Özlem Gündüz, DBP önceki dönem Eş Genel Başkanı Mehmet Aslan, Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, Narin Gezgör, Ayla Akat Ata, Gülcihan Şimşek, Celal Yoldaş ve Nazile Tursun'un sabah saatlerinde gözaltına alınmasını il binası önünde bir basın açıklaması düzenleyerek protesto etti. 

"İKTİDAR YANILIYOR"

Yapılan açıklamada, gözaltılar siyasi soykırım olarak nitelendirildi. HDP'li 45 belediyeye atanan kayyuma dikkat çekilen açıklamada, "Partimize ve partililerimize yönelik baskı, şiddet ve gözaltı ile irademizin kırılacağını zanneden iktidar yanılmaktadır. Bu saldırılar bizleri yıldırmadığı gibi kararlılığımızı ve mücadele azmimizi arttırmaktadır. Baskılar, gözaltılar bizi yıldırımadı, yıldıramayacak." denildi.

Açıklama "Uzun süredir partimize yönelik geliştirilen siyasi baskı, zulüm, gözaltı ve tutuklamalar HDP şahsında tüm muhalefete yönelik sindirme politikasından başka bir şey değildir. Bu nedenle bütün demokrasi güçlerini AKP MHP eliyle yürütülen siyasi soykırım operasyonlarına karşı durmaya ve birlikte mücadeleye çağırıyoruz." ifadeleri ile sonlandırıldı.  

Editör: Haber Merkezi