DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, İmralı’daki tecride son verilmesi talebiyle HDP milletvekili ve DTK eş başkanı Leyla Güven’in 8 Kasımda başlattığı açlık grevinin 131. gününe girdiğini hatırlatarak basın toplantısına başladı.

Baydur, toplantıda "Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin protesto etmek amacıyla Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde bulunan Zülküf Gezen isimli siyasi tutsak yaşamına son vermiştir." dedi.

‘CENAZEYE KATILMAK İSTEYEN MİLLETVEKİLLERİMİZ DARP EDİLDİ’

HDP İzmir İl Eş Başkanı Baydur, Zülküf Gezen'in cenazesi hakkında, ‘’Cenaze, iç işleri bakanının talimatıyla gece saatlerinde kaçırılmış, Amed’e getirilmiştir. Hem havaalanı hem Yeniköy Mezarlığı polisler tarafından abluka altına alınmış, cenazesi zorla toprağa verilmiştir. Cenaze törenine katılmak isteyen milletvekillerimiz darp edilmiş, cenazeye katılmalarına izin verilmemiştir.’’ diye konuştu.

‘KENDİNE İNSANIM DİYEN HERKES BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇMELİDİR’

HDP İzmir il eş başkanı Baydur, cezaevlerinde 1 Mart'tan itibaren 7 bine yakın mahkûmun açlık grevine başladığını söyledi.

Cezaevindeki gelişmelerin son derece tehlikeli bir hal aldığının altını çizen Baydur "Çok daha trajik boyutlar kazanmadan siyasi sorumluk, demokratik kamuoyu ve kendine insanım diyen herkes bir an önce harekete geçmelidir’’ diye konuştu.

‘BİZ DAHA FAZLA ÖLÜMLERİN OLMASINI İSTEMİYORUZ’

Basın toplantısında HDK İzmir il eşsözcüsü Ayşe Yılmaz da konuştu. Leyla Güven ve diğer binlerce kişinin sürdürdüğü açlık grevine değinen Yılmaz:
‘’Bu denli geniş kitlesel açlık grevinin bir tek nedeni var. Açlık grevi dişimizle, tırnağımızla, hücrelerimizle özgürlüğümüzü kazandığımız eylemlerden biridir’’ dedi. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
 ‘’Halkların Demokratik Kongresi olarak biz daha fazla ölümlerin olmasını istemiyoruz. Buradan bir kez daha iletiyoruz, yoldaşlarımızdan daha fazla kayıp vermeden bu tecride son verilmeli. Leyla yoldaşımızın gösterdiği o onurlu yürüyüşümüzü başka bir zaferle taçlandırmak istiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız.’’

Editör: Haber Merkezi