HDP İzmir İl Örgütü, mitinge çağrı amacıyla parti binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya HDP’nin yanı sıra SODAP, EMEP, Kaldıraç, SMF, ESP, Yeşil Sol Parti temsilcileri de katıldı.

Toplantıda açıklamayı HDP İzmir İl Eş Başkanı Semra Uzunok yaptı. 24 Haziran seçimleri öncesinde HDP’nin final mitinglerini Van ve İzmir’de gerçekleştireceğini belirten Semra Uzunok, “Hepimiz seçim çalışmamızı birer Selahattin Demirtaş olarak yürüttük. 23 Haziran'da İzmir’de cumhurbaşkanı adayımız adına yapacağımız miting dünyada ilk kez cezaevinde tutulan bir adayın mitingi olacak” şeklinde konuştu. Uzunok, demokrasiyi yeniden inşa etmek ve 24 Haziran’da güçlü bir çıkış yapmak için tüm İzmirlileri saat 13.00’te düzenlenecek mitinge davet etti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in yanı sıra, İzmir milletvekili adaylarının halkla buluşacağı ve katılımın 100 bin kişiyi aşması beklenen mitingde, Yasemin Göksu, Mervan Tan ve Bajar müzikleriyle sahne alacak.

Editör: Haber Merkezi