TUGAY CAN / İZ GAZETE - Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Eş Başkanları Besriye Tekgür ve Kadir Baydur, HDP İzmir İl binasında 29 Aralık Pazar günü Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan 3. HDP İzmir Olağan Kongresi hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.Basın açıklamasına HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Murat Çepni de katıldı.Basın açıklamasını okuyan HDP İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür, 29 Aralık’ta gerçekleşecek olan HDP İzmir İl Örgütü’nün 3. Olağan İl Kongresi için İzmirlilere davette bulundu. Tekgür, “Geçtiğimiz son dönemde bir siyasi partinin karşılaşabileceği en ağır saldırılarla karşı karşıya kaldık, ancak yaktığımız mücadele ateşini söndüremediler, söndüremeyecekler. Partimizi demokratik siyasetin dışına itme çabalarına rağmen HDP hala dimdik ayakta ve mücadelesini büyüterek ve kararlılıkla devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

PERVİN BULDAN DA KATILACAK

Basın açıklamasında Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Örgütü’nün 29 Aralık Pazar günü gerçekleştireceği İl Kongresi’ne ayrıca Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da katılacağı açıklandı.

Basın açıklamasının ardından konuşan Halkların Demokratik Partisi İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “Çok ağır saldıırların olduğu aynı zamadna güçlü mücadelelerin de yürütüldüğü 2019’u geride bırakıyoruz. HDP, 2019’da halka umut oldu, 2020’de de umut olmaya kararlıyız” diyerek İzmirlileri 3. Olağan Kongre’ye davet etti. Kemalbay, “Bugüne kadar AKP-MHP faşizmine boyun eğmediysek bu halklarımızın mücadelesi ile mümkün oldu. Bu direnci ve kararlılığı ortaya koymaya devam edeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi İzmir Milletvekili Murat Çepni ise şöyle konuştu:

“2019 yılı halklarımıza, işçi sınıfına ve çevreye karşı çok ciddi saldırıların olduğu bir yıl olduğu gibi güçlü direnişlerin olduğu bir yıl olarak tarihe geçecek. 2020 yılının özgürlük ve demokrasi mücadelesinin yaşanacağı bir yıl olacağına inanıyoruz”

Editör: Haber Merkezi