HDP İzmir İl örgütü bu sabah ev baskınlarıyla uyandıklarını ve çok sayıda partilinin gözlatına alındığını duyurdu.

BU SABAH YİNE EV BASKINLARIYLA UYANDIK

Yaptıkları açıklamada il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda partilinin gözaltına alındığını belirten HDP İzmir İl örgütü:'Saray rejimi, uzun zamandır önünde en büyük engel gördüğü HDP’ye yönelik topyekûn bir saldırı başlatmış bulunuyor. Bu saldırılar bazen parti binalarına yönelik, çoğu zamanda gözaltı ve tutuklamalar biçiminde gerçekleşiyor. Bu sabah yine aralarında İl  ve ilçe yöneticilerimiz de bulunduğu çok sayıda partilimiz evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı. Neredeyse her hafta rutin haline getirilen gözaltı ve tutuklamalarla bizleri yıldıracaklarını sananlar yanılıyorlar. 

HDP’yle demokratik ve meşru mücadele zeminlerinde mücadele yeteneğinden yoksun ve çaresiz olanların bu tür kirli yöntemlerle sürdürdükleri saldırılar, onların çöküşünü hızlandırmaktan başka bir işe yaramayacağı gibi HDP’yi de Türkiye halklarından aldığı güçle, azimle, kararlılıkla yürüdüğü barış, demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet yolundan alıkoyamayacaktır.Haksız ve hukuksuz gerekçelerle gözaltına alınan arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır.' ifadelerine yer verdi.

İzmir’de gözaltına alınan HDP üye ve yöneticilerinin Türkiye İnsan Hakları Vakfı Dokümantasyon Merkezi'nin yayınladığı Günlük İnsan Hakları Raporu'nda yayınlandı. Raporda, ''21 Ocak 2020 tarihinde İzmir merkezli bir soruşturma kapsamında İzmir, Eskişehir, Konya ve Mardin’de yapılan ev baskınlarında aralarında HDP yöneticilerinin de olduğu 21 kişi gözaltına alındı" deniyor.

Gözaltına alınan il ve ilçe yöneticileri listesi;

1-Ramazan Efendiogullari(il yönetici)
2-Mustafa Koyuncu(il yönetici)
3-Yahya Kezer
4-Hayat İzgi
5-Kemal Aslan
6-Nezir Aras
7-Hamit Sarı
8-Gulsever Turgal
9-Salih Hüldür
10-Sultan Demiroğlu
11-Yaşar Sizici
12-Mehmet Değirmen
13-Kazım Gönültas
14-Andurrahman Koçak
15-Zeynel Halisdemir
16-Ali Haydar Aktaş

17-Pervin Oduncu

Editör: Haber Merkezi