ÖZGÜR ŞENGÜL /İZ GAZETE- Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kobane Soruşturması kapsamında 25 Eylül günü gözaltına alınan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen ve HDP MYK üyelerinin tutuklanması üzerine Alsancak Türkan Saylan Sanat Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi. Tutuklamaların hukuki değil, HDP’ye yönelik siyasi soykırım olarak değerlendirildiği açıklamayı HDP İzmir İl Başkanı Besriye Tekgür okudu. “Uzun süredir partimiz üzerinde geliştirilen saldırı, gözaltı ve tutuklama furyasının son halkasıdır” diyen Tekgür, HDP’nin gücünü halktan alan bir parti olduğunu ve asla boyun eğip diz çökmeyeceğini vurguladı.

‘BU KARAR İNTİKAMDIR’

Kobane eylemlerinin tutuklama gerekçesinin soruşturulması için Meclis’e bir çok kez önerge verildiğini ve mevcut iktidar bloğu tarafından önergelerin reddedildiğini belirten Tekgür, sözlerine şöyle devam etti “Bu karar Kobané’nin düşmemesinin intikamıdır. Kobanê’de yenilen sadece IŞİD barbarlığı değil bu karanlık zihniyetin kendisidir. O yüzden öfkeleri ve kinleri büyüktür. Bu olaylardan dolayı yargılanması gerekenler, insanlık suçu işleyenlerdir, IŞİD'in hamisi olanlardır.”

‘HDP’YE SİSTEMATİK SALDIRI VAR’

7 Haziran ve 31 Mart seçimlerinin hezimetini unutmayanların, iktidarlarını kaybedenlerin bunun sorumlusu olarak görüldüğünü söyleyen Tekgür, sözlerine şu şekilde devam etti: “Partimize karşı her türlü karalama kampanyasını mubah görüyorlar. Partimize yönelik sistematik bir saldırı başlattılar. 6 yıl önce yaşanan Kobane protestoları gerekçesi ile parti yöneticilerimiz göz altına alındı tutuklandı. Olaylarda yaşamını yitirenlerin sorumlusu olarak partimiz gösterilmektedir. Oysa ki yıllardır vekillerimizin bu konu ile ilgili araştırma önergesi iktidar tarafından reddedilmiştir. İnsanların yaşamlarını yitirmelerinin esas sorumluları şu an bizleri suçlayan ve araştırma önergelerini reddeden iktidardır. Bizler iktidarın karşısında demokrasiyi, ortak vatanda özgürce ve barış içinde bir arada yaşamı inşa edecek ve faşizme son verecek gücüz”

‘BİZ BARIŞI YÜKSELTECEĞİZ’

HDP’ye yönelik gözaltı ve tutuklamalardan bir çok kesimin HDP ile dayanışma içinde olduğunu söyleyen Tekgür, son olarak şunları söyledi: “İktidar politikalarına halklardan arık daha güçlü bir itiraz yükselmektedir. HDP ye yapılan baskılar birçok kesim tarafından onay bulmamıştır. Hep birlikte mücadelemizi daha çok güçlü bir şekilde yapacağız. Dünden daha güçlü, yarınlar için daha umutluyuz. Barış çağrılarımızı daha güçlü seslendireceğiz. Bu tutuklamalar demokrasi ve barış deklarasyonumuza iktidar tarafından verilmiş bir yanıttır. Bu saldırılara karşı demokrasi ve barış mücadelemizi daha da yükselteceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi