TUGAY CAN / ALİ CAN KARAKULAK /İZGAZETE - Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Halkların Demokratik Partisi İzmir adaylarına ziyaretten dolayı teşekkür ederek, “Emekten barıştan yana olan siyasi partilere destek vereceklerini açıklayan Sarı, “Tek adam rejimine karşı yol ayrımı içerisindeyiz. 7 Haziran da ne yaptıysak, 24 Haziranda da onu yapacağımızı söylüyoruz. Diktatörlüğe giden yolda en büyük engelin HDP olduğunu çok iyi biliyoruz. Tüm ezilen halklara selam yolluyoruz, yolunuz açık olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

“SINIF VE EMEK MÜCADELESİNİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Halkların Demokratik Partisi İzmir 1. Bölge 1. Sıra adayı Serpil Kemalbay, Uzun yıllar sınıf ve kadın mücadelesi içerisinde yer aldığını belirterek, “HDP farklılıkların bir arada olduğu bir parti aynı zamanda bir kadın partisi. Mesela dünyada ve Türkiye’de eş genel başkanlık açısından en güzel örneklerden bir tanesine sahip. Bir önceki dönem eş genel başkan yardımcılığı yaptım. Sınıf ve emek mücadelesinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.” diye konuştu. DİSK’in Türkiye’nin emek tarihinde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Kemalbay, “Özellikle 15-16 Haziranlar başta olmak üzere önemli direniş hatırlarsak DİSK’in emek mücadelesi içerisindeki yerini daha iyi anlarız.” dedi.

“AKP HAVADAN 80 VEKİL ALMAK İSTİYOR”

Yaşanan ekonomik krizin en önemli nedeni olarak OHAL ve KHK’ları gösteren Kemalbay, KHK ile işten çıkarılan işçilerin sendikasız olduğuna vurgu yaptı. Kemalbay, “OHAL sebebiyle emekçiler üzerinde büyük baskı söz konusu. Ancak biz bu mücadele içerisinde yer aldık, bundan sonra da yer alacağız.” şeklinde konuştu.

AKP’nin devlet gücünü kullanarak antidemokratik bir seçim kampanyası yürüttüğünü vurgulayan Kemalbay, “Silahların gölgesinde seçime gideceğimiz düşünürsek, AKP’nin amacı HDP’yi baraj altında bırakarak havadan 80 vekil almak. Biz bunun önünde durmak zorundayız. Sömürü kadın cinayetini durdurmak için emekçilerin oyuna da talibiz. Bu konu da sizlerden destek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“DİSK İŞÇİ SINIFININ EN ÖRGÜTLÜ OLDUĞU YER”

“DİSK’te bulunmak bizim için değerli. Bir seçim sürecindeyiz. Bu seçim süreci aynı zamanda politik özgürlüğü kazanmasında önemli bir eşik olacak.” diyen Halkların Demokratik Partisi 2. Bölge 1. Sıra milletveklili adayı Murat Çepni ise “İşçi sınıfının milliyetçi şovenizmle zehirlenmediği Kürt halkının ulusal özgürlük, alevilerin inanç mücadelesi, demokrasi mücadelesi açısından da işçi sınıfının kritik öneme sahip olduğu günlerdeyiz. Bu coğrafyada savaş karşıtlığı yapacaksak, demokrasi yanında olacaksak işçi sınıfının desteği çok önemli. Çünkü DİSK, işçi sınıfının en örgütlü olduğu yer. DİSK, ortaya koyduğu siyasetin birleşik bir hatta olduğunu düşünüyoruz.

24 Haziran’ın ve sonrasının kritik olduğunu söyleyen Çepni, “Sandık değil sandık sonrasını da düşünen bir mücadeleyi örgütlemek lazım. 24 Haziran, AKP diktatörlük açısından bir dizi saldırganlığın yeniden ortaya çıkaracak bir tarih olacaktır. Bu nedenle bir araya gelmeliyiz.” şeklinde konuştu.

GENÇ ADAYLAR

Halkların Demokratik Partisi’nin iki genç adayı da DİSK ziyaretinde bulundu. Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi mezunu olduğunu aktaran Berkay Tan “HDP’den işsiz kategorsinden aday oldum. Gençlik ve gençlik sorunları üzerine çalışmalar yapıyorum.” dedi.

Öte yandan bir diğer genç aday 25 yaşındaki Elfesye Nas ise, “HDP nin içerisinde olmaktan dolayı ve burada olmaktan dolayı gurur duyuyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi