İZ GAZETE - İl binasında yapılan basın toplantısında Türkiye'nin geçtiği sancılı OHAL sürecine dikkat çekilerek "Bu topraklardaki darbeci zihniyete, emeğin sömürüsüne, doğa katliamlarına; inkâr, imha ve asimilasyon politikalarına, katliamlara, ekonomik, kültürel ve siyasi kırımlara karşı geçmişte direnerek toplumun umudunu ayakta tutanlar, bugün de birlikte ve her zamankinden daha güçlü direnmeye devam ediyor. " denildi. 

Yaşanan faşizm ortamında halklara tarihsel görev düştüğü ifade edilen toplantıda şu açıklamalara yer verildi;

"Bugün faşizmi yenilgiye uğratma ve halkların özgürlüğüne bir adım daha yaklaşma gibi tarihsel bir görev ile karşı karşıyayız. Faşizme karşı direniş ruhuyla karşılayacağımız 2018 Newroz’u barış ve özgürlük yürüyüşünde yolumuzu aydınlatacaktır. Newroz destanında nasıl ki binlerce yıl önce dönemin zulüm gücü olan Dehaklar yenilerek Ortadoğu halkları özgür kılındıysa, 2018 yılında da günümüzün Dehakları, zulüm güçleri, faşist zihniyeti yenilgiye uğratılarak özgürleşme süreci geliştirilecektir.

Evet şimdi ateşi harlama ve direnişi büyütme ve bizi yok etmek isteyenlere karşı Demirci Kawa’nın gürzünü sallama zamanı…

Bu tespit ve anlayışla 21 Mart 2018 Çarşamba günü şarkılarımızla, halaylarımızla Newroz ateşini ve ruhunu yükseltmek için Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda saat 12.00 da buluşuyoruz. Emek, demokrasi, barış ve özgürlüklerden yana tüm İzmirlileri Faşizmi yenmek için Newroz ateşini büyütmeye davet ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi