İZ GAZETE - HDP İzmir İl Binasında düzenelenen Açıklamada Leyla Güven’in direnişi 77. Gününde olduğu hatırlatılırken Hakkari milletvekilinin sağlık durumunun her geçen gün ağırlaştığına dikkat çekildi.

HDP İzmir İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada “Açlık grevi eyleminin 77’üncü gününde olan Leyla Güven sağlık kontrollerini de kabul etmemeye başladı. Leyla Güven cezaevi idaresine verdiği dilekçede bilincinin kapanması durumunda tıbbi müdahaleyi kabul etmeyeceğini beyan etmiş, TTB’den gelecek bağımsız bir sağlık heyeti dışında cezaevinden gönderilen doktorlara muayene olmayı da reddetmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Güven’e en son konulan teşhise göre cezaevinin aşırı soğuk olması nedeniyle pnömoni gibi enfeksiyonlara yakalanabileceği uyarısında bulunulmuştu.

'AÇLIK GREVLERİNİN SAYISI ARTIYOR'

27 Kasım tarihinde cezaevlerinde başlayan açlık grevleri 58’inci gününe girerdiği ve gittikçe yayıldığı hatırlatılırken, şu ifadelere yer verildi;

“Çeşitli cezaevlerinde bulunan 250’den fazla siyasi tutsak Leyla Güven’e destek vermek ve tecridin kaldırılmasını talep etmek üzere süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi gerçekleştiriyor. Sayı her geçen gün artarken, 15 Ocak’ta DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP Milletvekili Selma Irmak süresiz dönüşümsüz, 17 Ocak’ta ise HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk 10 günlük dönüşümlü açlık grevi eylemine başlamıştı. Leyla Güven’in durumu bir saat bile ertelenmeyecek, savsaklanmayacak, görmezden gelinmeyecek hayati bir aşamaya girmiştir. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan eylemin sona ermesi için adım atmayan iktidar, açlık grevi için yapılan destek eylemlerine saldırıyor, çeşitli yöntemlerle eylemi görünmez kılmaya çalışıyor.”

'AKP'NİN ANTİ-DEMOKRATİK UYGULAMALARINA KARŞI...'

Diyarbakır’da Leyla Güven ile dayanışma için yapılan etkinliğe polis müdahalesi ve darp olayları hatırlatılan açıklamada;

“AKP yetkililerinin iktidar sarhoşluğu sebebiyle sıklıkla kullandığı ayrıştırıcı nefret dili sokakta kolluk kuvvetlerinde karşılığını bulmakta, özellikle kolluk kuvvetleri arasında bu hadsiz saldırı ve uygulamalar artmaktadır. Emir erleri ve kanundışı gruplar, nefret söylemlerini kendilerine verilen bir talimat olarak kabul etmekte ve bu söyleme uygun harekete geçmektedir.” denildi.

Açıklamada son olarak HDP’nin parti olarak AKP’nin anti-demokratik uygulamalarına karşı her zaman mücadele edeceğinin altı çizilirken, “Kamuoyuna, uluslararası camiaya, hukuk ve insan hakları çevrelerine, tüm sivil toplum kuruluşlarına, vicdan sahibi herkese acilen harekete geçme ve demokratik tepkisini gösterme çağrısı yapıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi