Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sert çıkarak, “Erdoğan’ın yurtdışında bir kuruş parası varsa ispat etsin. Ettiği anda Cumhurbaşkanlığı’nda bir dakika durmam” şeklinde yanıt vermişti. Bunun üzerine dün CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili iddialarına ilişkin, "Yarın bir grup toplantısı var, çıkacağız milletin önüne. Yarın milletin önüne belgelerin çıkışını grup toplantısında izleyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşması sırasında bir kutunun içinden belgeler çıkardı. CHP lideri Kılıçdaroğlu daha önce sorduğu soruyu tekrarladı ve “Dava açsan ne olur açmasan ne olur. Sen benim soruma adam gibi yanıt ver” dedi.  

KILIÇDAROĞLU BELGELERİ YAYINLADI

1 Ağustos 2011'de Man adasında bir şirket kurulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şirketin yönetim kurulunda bir kişi olduğunu ve bu ismin Sıtkı Ayan olduğunu söyledi. Ayan 15 Kasım 2011'de bu şirketi Kasım  Öztaş'a devrettiğini ifade ederek, "Sıtkı Ayan kimdir tanımıyor musun? Peki Kasım Öztaş kimdir tanıyor musun" diyerek Erdoğan'a soru yöneltti. Erdoğan'ın eniştesi Ziya Ülyen'in şirkete 2,5 milyon dolar para gönderdiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın dünürünün, oğlunun ve yakınlarının bu şirkete milyonlarca dolar para yollandığını iddia etti. Kılıçdaroğlu yollanan bu paraların mesajlarının elinde olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu bankaların dekontlarının da elinde olduğunu ifade ederek, kürsüden dekontları salladı.

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yanıtı şöyle:

"- 'Çık ispat et' dedi, madem istiyor, ispat edelim. Man Adası'nda bir şirket kurulur. Bizim vilayetlerden daha küçük. Belbey LTD şirketi. O şirketin kuruluş senedi de bizde. Bu şirket bir yönetim kurulu toplantısı yapar. Sıddık Ayan bir kişiden oluşur yönetim kurulu. Tutanakları bizde. Şirketin sermayesi 1 sterlin.

- Man Adası devletinin resmi kayıtları var. Sıdkı Ayan bu şirketi Kasım Öztaş'a devretti. Sıdkı Ayan kimdir, tanıyormusun? Enişten bu şirkete 2.5 milyon para gönderiyor. Kardeşi 2.5 milyon dolar para gönderiyor. 1 sterlinlik şirkete bu parayı neden gönderiyor. Mustafa Erdoğan 1 milyon 250 milyon dolar para gönderiyor. Mustafa Gündopğan 250 bin dolar, Osman Ketenci 1 milyon dolar. Ahmet Burak Erdoğan 1 milyon 450 bin dolar gönderiyor.

- Gönderdiklerinin tamamının SWIFT mesajları bizde. 'Bu SWIFT mesajı ne demek?' diyeceksiniz. Yurtdışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Bu beni tatmin etmez dedim. 'Bankaların dekontu lazım' dedim.

- Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Yurt dışına göndermişler, o şirketlerin de kayıtlarında var. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın."

İŞTE O PARA TRANSFER LİSTESİ:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Meclis grup toplantısında konuştu. Konuşmasının satır başları şöyle:

"Finike'ye ve Kumluca'ya gittim. Vatandaşlarla görüştüm. Hepsi dertli. Biz kimseye yalvarmıyoruz. Bir şey beklemiyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz diyorlar. Bizim hakkımızı sosyal devlet olarak bize teslim etsinler. Gelsinler seramızı yapsınlar, parası neyse öderiz. Bizim bir özelliğimiz var. Söz verdiğimiz zaman yaparız. Bütün belediyelerimizde asgari ücret net 1500 liradır. Demek ki yapıyoruz.

"SENİN TÜTÜN HAKKINI KORUYACAK OLAN PARTİNİN ADI CHP'DİR"

Provokasyon diye tütün üreticilerinin eylemine polis, jandarma müdahale etti. Kabahat bunlara talimat verenlerde. Buradan bütün tütün üreticisi kardeşlerime sesleniyorum. Senin tütün hakkını koruyacak olan partinin adı CHP'dir. Bunu sakın unutma. Emeğin, alın terinin değerini veren partinin adı CHP'dir.

Eğitimcilerle de toplantı yaptık. En son bakan yeni bir değişiklik yaptı sınavlarda. Bakalım nereye kadar gidecek. Çocuklar bizim çocuklarımız. Bu eğitim sistemine, neredeyse her saat değişen eğitim sistemine ben de isyan edeceğim, siz de isyan edeceksiniz. Ne zamn? Sandığa gittiğinizde. Bunlara dersi çocuklarımız adına, Türkiye adına vermeliyiz.

"İLKOKULLARIN YÜZDE 31'İ BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLARDA DERS VERİYOR"

İlkokulların yüzde 31'i birleştirilmiş sınıflarda ders veriyor. Yani, 1-2-3. sınıflar aynı sınıfta ders görüyor. Özel okullara aktarılan para 1 milyar 164 milyon lira. Çocuğunu okula gönderirken harçlık veremeyen babaya sesleniyorum, anneye sesleniyorum. Senin çocuğuna bunlar sahip çıkmadılar. Eski para ile 1 katrilyon 164 lira para aktardılar. Senin okulunun temizliğini sen yaparsın ama özel okullara bu kadar kaynak aktarıyorlar.

1998'den rakam vereyim. MEB'in bütçesinin yüzde 30'u yatırıma gidiyordu. 2002'de yüzde 17, yeni bütçede, 2018'de yüzde 8.6'sı yatırıma gidecek. Bu Ankara'daki beylerin çocukları ayrı yerlere gidiyorlar. Ankara'daki beylerin çocuklarını bütün Türkiye'ye tanıtacağım. Öğretmene gelelim. 15 yıllık öğretmenin aldığı aylık 3040. Emekli olunca daha da düşüyor. Öğretmene para vermeyip de öğretmen ay başını düşünürse çocuğunuzu iyi yetiştirir mi? Boğazımızdan keseceğiz, öğretmene vereceğiz. CHP ne yapacak diyorlar? CHP, bu ülkenin bütün öğretmenlerini seviyor. Öğretmenlik meslek kanunu çıkaracağız. Bağımsız bir kanunu olacak. Öğretmen gözde bir meslek olacak. Maaşı iyi olacak.

"ÖĞRETMENE 3600 EK GÖSTERGE GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ"

Öğretmene 3600 ek gösterge göstermek zorundayız. Emekli olduğunda da doğru bir aylık alsın. Her 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde birer maaş ikramiye vereceğiz. Görüşünüz ne olursa olsun benim için en saygın olan meslek öğretmenlik mesleğidir. Çocuğumu eğitiyorsa başımızın üstünde yeri var. Bu ülkenin geleceği öğretmenlere bağlıdır. Para var para. Sevgili Erdoğan para var. Pul da var. Her şey var. Sevgili Binali Yıldırım, para da var pul da var. Yurt dışındaki faiz lobisine 15 yılda 145 milyar dolar para ödediler. Öğretmene gelince paramız yok dersin. Bu memleketin öğretmenine vereceğim. Bir de içeride var. Onlara ne kadar faiz ödediler? 620 milyar lira.

"O MUHTARLARI AYAĞINA DAVET EDİYOR. BEN BÜTÜN MUHTARLARIN AYAĞINA GİDİYORUM"

Binali Yıldırım da "elinizi tutan mı var faizi indirin" diyor. Bankacılar ülkeyi yönetmiyor ki sen yönetiyorsun. Sarayda oturup ülkeye bakmak ülkeye hayır getirmez. Çiftçi ile emekli ile oturup konuşması lazım. O muhtarları ayağına davet ediyor. Ben bütün muhtarların ayağına gidiyorum.

"ANKARA'DAKİ BEYLERİN ÇOCUKLARI TÜRKİYE'DE VERGİ ÖDEMEMEK İÇİN BAŞKA YERE GİDİP ŞİRKET KURUYORLAR"

Biz ne söylersek itiraz ediyorlar. Türkiye'de uyuşturucu yaşı 10'a indi. Son 10 yılda uyuşturucudan yatan hasta sayısı yüzde 381 oranında arttı. Her 10 kişiden birisi 15 yaşından küçük. Araştıralım, önlemini alalım, önergeyi verdik, AK Partililer reddettiler. Bunu bütün vatandaşlarım hafızalarının bir köşesine yazsınlar. AK Parti'ye oy veren vatandaşlarıma hiçbir eleştiri getirmiyorum. Bireysel silahlanma, 20 milyon silah var diyorlar ama bunu sadece 750 bini ruhsatlı. Bunu da tartışalım, önerge verdik, onu da reddettiler. Off Shorelar var ya, Türkiye'de vergi vermemek için bunu da araştıralım dedik. Verdik önergeyi bunu da reddettiler. Sabah yüzünü yıkamak için musluğu açan herkese sesleniyorum. O musluğu açtığında 5 çeşit vergi ödüyorsun. Ankara'daki beylerin çocukları da Türkiye'de vergi ödememek için başka yere gidip şirket kuruyorlar.

Hangi hastaneye giderseniz gidin hemşire açığı var. Bunu da reddettiler. Hastalara sesleniyorum. Sana hizmet etmek için atanması gereken hemşireye bunlar karşı çıktılar. Emeklilere ikramiye verelim dedik, kanun teklifi verdik, onu da reddettiler."

Editör: Haber Merkezi