24 Haziran'da yapılacak Genel Seçimlerde yarışacak HDP İzmir Milletvekili Adayları büro açılışları ve esnaf ziyaretleriyle halkla buluşarak dört koldan çalışmalarına başladı. 

Karabağlar'da Milletvekili Adayları Serpil Kemalbay, Elfesye Nas, Ferzende Deniz, Rahime Turan, Ceyhan Akay ve İl Eş Başkanı Semra Uzunok katılımıyla esnaf ziyaret edilerek pazarda bildiri dağıtıldı. Daha sonra Konak Çimentepe büro açılışı gerçekleştirildi. 

Açılışta konuşan Milletvekili Adayı, önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay "HDP ortak vatan, ortak yaşam alanı istiyor" diyerek şunları kaydetti: Onları rehin alsalar da her birimiz birer Demirtaş, Figen, Gülten'iz. HDP bir kadın partisidir; Kadınlar olarak birlikte özgürleşeceğiz. Zindanlardaki kadın tutsaklarımız da özgürleşecek; hepsi tekrar siyasete katılacak, Belediye Eş Başkanlıklarını geri alacaklar. HDP ortak vatan, ortak yaşam alanı istiyor; AKP ise ne HDP'yi ne de barış istiyor. Ama elbette bu topraklarda halklar, özgürce yaşamak isteyen kadınlar, doğa savunucuları kazanacak. HDP dışında üyelerinin bilinci bu kadar yüksek başka bir parti yok, sizler bu partiyi omuzlarınızda taşıyorsunuz, bu partinin neferlerisiniz. Hep birlikte 24 Haziran'ı Biz'ler için bir fırsata çevirelim." dedi.

Konak Gültepe Büro açılışında da Kemalbay "Bizler 7 Haziran'da seçimimizi yaptık; Türkiye halkları 'barış ve demokrasi' dedi, 'kadınlar özgür olmalı' dedi. Doğanın talanına karşı tek adam rejimine karşı seçimini yaptı. Fakat barıştan demokrasiden halklardan korktular; kötülük yaptılar, kötülük tohumu ektiler. Ama pes etmedik." dedi. 

"BİZLER AYDINLIĞIN TEMSİLCİLERİYİZ"

Bayraklı'da Adaylar Murat Çepni, Cemile Aydın, Orhan Ayhan, Derkay Tan ve İl Eş Başkanı Çerkez Aydemir katılımıyla esnaf ve kahvehane ziyareti yapıldı. Milletvekili Adayı Murat Çepni yaptığı konuşmada "Onlar karanlığın, zulmün, faşizmin; Biz'ler aydınlığın temsilcileriyiz" diyerek sandıkları korumaya, oyunu bozmaya ve 24 Haziran'da kazanmaya çağırdı. 

Daha sonra Çiğli Evka-2'de seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. 

Vekil Adayı Murat Çepni burada yaptığı konuşmada "Türkiye ve Kürdistan emekçilerinin HDP'deki mücadele birliği egemenleri korkutan temel gerçekliktir. Seçim 2 blok arasında; HDP ve egemen blok" diyerek 24 Haziran seçiminin demokrasi, devrim ve sosyalizmin zafer mücadelesi olacağını belirtti.

Menemen'de Mehmet Aker, Ayşe Yılmaz, Süleyman Gündüz, Gaziemir'de ise Yalçın Yanık, Mervan Sincar, Nurettin Turgay, Hüseyin Çağlar, Kamuran Akkuş ve Tamer Aydın katılımıyla kahvehane ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirilerek bildiri dağıtıldı. Adaylar Can Alaygut, İdil Uğurlu, Gönül Aygün, Mehmet Aker ve Parti Meclisi Üyesi İbrahim Akın katılımıyla Karşıyaka Merkez standı açılarak çalışmalarına başlandı. 

Gaziemir'deki çalışmalarda Milletvekili Adayı Nurettin Turgay yaptığı konuşmada "İnsanlar arasında din dil ırk ayrımı yapılmamalı" diyerek ayrımcılığı eleştirdi. Milletvekili Adayı Hüseyin Çağlar da HDP'nin bütünleştiren bir parti olduğunu söyleyerek "24 Haziran seçimlerinde ya tekcilik, tek adam rejimi yada demokratik sistem için karar vereceğiz" diye kaydetti.

Bu arada İzmir İl Örgütü bugün HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı ağırlayacak. Seçim çalışmaları kapsamında 14.00'da Bayraklı Onur  Mahallesi seçim bürosu açılışına, ardından 17.0'da Karabağlar Yüzbaşı Şerafettin Mahallesi büro açılışına katılacak.

Editör: Haber Merkezi