Adı CHP ile adeta özdeşleşen ve partisinin 5 dönem üst üste Bergama İlçe Başkanlığı görevini seçilerek yürüten ve parti tabanında ‘Örgütün İdris Abisi’ olarak bilinen deneyimli siyasetçi Dr. İdris Yavuzyılmaz, seçim çalışmalarına Bergama ilçesinden start verdi. Bergama kent merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Yavuzyılmaz, esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinleyerek, CHP iktidarında sorunlara üretecekleri çözümleri anlattı.

AYRIŞTIRICI YÖNETİM ANLAYIŞINA SON VERECEĞİZ”

Bakırçay Havzası’nda yaşayan, üreten, emek veren, umut veren çiftçinin, köylünün, üreticinin, işçinin, memurun, emeklinin, gençlerin, engellilerin kimsesizlerin kimsesi olmak için gurur ve kararlılıkla bu yolda çıktığını dile getiren Yavuzyılmaz, “24 Haziran’da milletin iradesi ortaya çıkacak, 25 Haziran’dan itibaren de ülkenin her karış toprağına halkın iktidarının sevgi tohumlarını ekeceğiz”dedi. CHP’li Yavuzyılmaz konuşmasında, 25 Haziran sabahında güneşin birlik, beraberlik ve hoşgörü için doğacağını da kaydederek, söyle devam etti:

“Biz, Cumhuriyet sevdalıları olarak ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı ve çatışmacı yönetim anlayışına son vermeye kararlıyız. CHP iktidarı ile devlet yönetiminde, dil, kültür, inanç ve yaşam tarzları arasında ayrım yapmaksızın Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığı ortak paydasını esas alacağız. Kamu hizmetlerinde eşitlikçi bir anlayışla hareket edecek ve farklılıklara saygılı davranacağız. Korku ve şüphe üzerine kurulu siyaset anlayışını ortadan kaldıracak, güven, diyalog ve karşılıklı anlayış kültürünü yerleştireceğiz. Kutuplaştırıcı anlayışı ortadan kaldırarak, toplumsal barışı tesis edeceğiz. Toplumumuzu ayrıştıran ve çatıştıran kutuplaştırma siyaseti bizim iktidarımızla son bulacak. Tüm hukuksuzluklar, ihlaller ve baskılar ortadan kalkacak. Biz millet için geliyoruz, milletin huzur ve refahı için geliyoruz. Demokrasi için, aydınlık yarınlar için geliyoruz. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız sokakta, yollarda, halkının yanında.  Halkının, milletinin cumhurbaşkanı olacak. Saraylardan yönetmeyecek, tek adam olmayacak. O nedenle Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’yi seçtirmek için gece gündüz demeden çalışacağız”

“VATANDAŞIMIZ KARARLI AKP’YE SANDIKTA DUR DİYECEK”

Bakırçay Havzası’nda yaşayan, emek veren, üreten her bireyin derdine derman olmak, umuduna umut ve aydınlık yarınlarına sahip çıkmak için de mücadele edeceğine dikkat çeken Yavuzyılmaz, “Ülkemiz ve milletimiz sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya.  Bizi ayrıştırmak isteyenler var. Hukuksuzluk aldı başını gidiyor. Yandaşlar her geçen gün daha da zenginleşiyor. Parsel parsel fabrikalarımız satılıyor. Cumhuriyet döneminden kalan ne varsa hepsi bir bir yandaşlara peşkeş çekildi. Köylümüz, çiftçimiz borç batağına sürüklenirken, bunların yandaşları ihale zengini oldu. Ekonomimiz duvara uçuruma sürüklendi. Buna dur deme zamanı geldi. Üreticimiz de, çiftçimiz de, vatandaşımız da, esnafımız da kararlı, bu kara düzene, kara düzenin mimarı AKP’ye sandıkta dur diyecektir” diye konuştu.

“ARTIK BAKIRÇAY HAVZASI’NIN SESİ DAHA GÜR ÇIKACAK”

Yavuzyılmaz, "Sağcısı solcusu demeden tüm vatandaşların oyuna talibiz. Çünkü bizim tek derdimiz daha yaşanacak bir İzmir, daha yaşanacak bir Türkiye’dir. Huzur dolu bir Türkiye istiyoruz. Kimsesizlerin kimsesi, tüm vatandaşlarımızın sesi soluğu olmaya geliyoruz. Herkesin eşit haklara sahip olduğu, adaletin, hak ve hukukun egemen olduğu Türkiye’yi yeniden güçlü kılmak için geliyoruz. Biz hizmet için adayız. Türkiye’nin bugününü, yarınını aydınlık yapmak için geliyoruz. Hep birlikte başaracağız. Bakırçay Havzası’nı, İzmirimizi parlamentoda en iyi şekilde temsil edeceğime söz veriyorum. Biz Cumhuriyet sevdalısıyız, bize güvenin ve inanın. 5 dönemlik ilçe başkanlığım yapacaklarıma bir referanstır, Artık Bakırçay Havzası’nın sesi daha gür çıkacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi