Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe eski Başkanı Utku Gümrükçü, Ege Haber'e konuştu. Yerel seçimler, adaylık süreci ve gündem hakkında konuşan Gümrükçü,  Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1999 yılından bu yana Çiğli'de seçimleri kazandığını dolayısıyla Çiğli'nin CHP'nin kalesi haline geldiğine dikkat çekti. Gümrükçü, kendi adaylığı ile ilgili olarak "Ben, 240 Delege Utku Gümrükçü bizim başkan adayımız olsun dediği için İlçe Başkanı adayı oldum. Bugün ise geldiğimiz noktada, örgütlü siyasi hayatımın 20. yılında partimize ve halkımıza daha faydalı olmak adına, arkadaşlarımızın, yoldaşlarımızın desteği ile belediye başkanlığı için yola çıktım. Siyasi, akademik ve ticari hayatta kazandığım birikim ve tecrübe ile halkımıza hizmet etmek için aday oldum." diye konuştu.

Çiğli’de CHP’ye çok uzun yıllar emek verdiniz. CHP’nin Çiğli’de şu anki durumu nedir?

'ÇİĞLİ 'KALE' OLDU'

Cumhuriyet Halk Partisi olarak 1999 yılından bu yana seçimleri kazanıyoruz. Bu başarıda bugüne kadar görev yapan belediye başkanlarının, ilçe başkanlarının, ilçe örgütünün her kademesindeki üyesinin büyük payı var. Hatta bu kadar başarı elde edilince Çiğli dışarıdan aday adayı almaya başladı. Ankara’dan, İstanbul’dan aday adayları ilçemize gelip aday olmak istiyorlar. Aday sayısının fazlalığı partimizin Çiğli'de sağlayacağı başarınında bir göstergesidir. Bu gurur verici bir şey ancak tabiî ki ilçemizden, içimizden birisi ile yürürsek daha mutlu oluruz. Bu seçinde Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyeliğine başvuran bütün aday adayı arkadaşlara da başarılar diliyorum.

Belediye Başkan adaylığınızla ilgili neler söylemek istersiniz?

20 yıllık siyasi yaşamımda ne vekillik, ne belediye başkan adaylığı, ne belediye meclis üyeliği başvurum olmadı. Hiçbir zaman bir makama aday olayım diye yola çıkmadım. Arkadaşlarımın önerisi ve kararı üzerine 20 yılda Parti içinde birçok noktada hizmet ettim. Mesela son ilçe kongresinde İlçe Başkanlığına aday olmak istemedim. Fakat bizimle birlikte hareket eden deleglerele yaptığımız ön seçim de 280 civarı delege arkadaşımıza sorduk. 240 Delege Utku Gümrükçü bizim başkan adayımız olsun dediği için İlçe Başkanı adayı oldum. Bugün ise geldiğimiz noktada, örgütlü siyasi hayatımın 20. yılında partimize ve halkımıza daha faydalı olmak adına, arkadaşlarımızın, yoldaşlarımızın desteği ile belediye başkanlığı için yola çıktım. Siyasi, akademik ve ticari hayatta kazandığım birikim ve tecrübe ile halkımıza hizmet etmek için aday oldum.

Çiğli için birçok aday adayı var. Sizce aday nasıl belirlenmeli?

Bütün üyelerin katılımıyla il başkanlığının kontrolünde bir ön seçim yapabiliriz. İl başkanımıza güveniyoruz. İl başkanı gelir sandığı kurar üyeler tercih haklarını kullanır. Bu seçimden birinci çıkan aday gösterilir. Bir ön seçim yapılmayacaksa eğer; bilimsel yöntemler ve objektif kriterler kullanılarak belediye başkan adayını partinin yetkili organları belirlesin.

Adaylar belirleninceye kadar CHP örgütü ve adaylar sizce ne yapmalı ?

Bu süreçte dikkat edilmesi gereken önemli hususlar var. Öncelikle görev aday adaylarında. En büyük sıkıntılardan biri aday adaylarının etrafında kamplaşma oluşmasıdır. Taraftarlar diğer aday adayları rakip görülüyor ve bu yüzden bazen düşmanlık oluşabiliyor. Önce aday adaylarının kendi taraftarlarına diğer isimlerin de CHP’li olduğunu hatırlatması gerek. Yoldaşlığı vurgulaması gerek. İkinci görev ilçe örgütüne düşüyor. Şu saatten sonra parti seçim potasına girdi. Herhangi bir aday adayına yapılacak hareket, sosyal medya üzerinden saldırıya karşı disiplin mekanizmasını çalıştırması lazım. İlçe örgütü bu süreci tarafsız götürmesi gerek. Her yöneticinin gönlünde biri yatar ama çok sayıda aday adayının olduğu yerde ilçe başkan ve yönetimi tarafsız olmalı. Tüm aday adaylarına eşit yarışma fırsatı verilmeli. Bir başka noktada da aday adayı arkadaşların kendi başlarına çalışma yapmamalarını sağlamak olmalı. Tüm aday adayları ilçe örgütünün bilgisi ve onayı ile çalışma yapmalılar.

Yerel seçim için öngörüleriniz nelerdir?

Öncelikle CHP olarak doğru adayı belirlemeliyiz. “Nasıl olsa kazanırız” mantığıyla yaklaşmak doğru değil. Çiğli’yi iyi bilen, halkın iyi tanıdığı, CHP Örgütü’nden çıkan bir aday göstermeliyiz. Sosyal Demokrat belediyecilik uygulamalarına hakim, CHP ideolojisini özümsemiş, halka hizmeti görev edinmiş arkadaşların tercih edilmesi başarının anahtarıdır.

'HEDEF EN AZ % 60 OLMALI'

Çiğli’de 2019 yerel seçimlerinde hedefin en az yüzde 60 olması gerekir. Bunu da başaracağını iddia edemeyen kimseyi de partinin görevlendirmemesi lazım. Muharrem Bey’in Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilçede aldığı oy CHP’li bir adayın da alacağı bir oydur. Doğru bir aday, doğru meclis üyesi listesi ve gerçekçi ve yaratıcı projeler ile toplumun karşısına çıkıldığında bu oyun bile üzerine çıkabileceğimize inanıyorum.” 

Editör: Haber Merkezi