İZ GAZETE - İz Web TV'de yayınlanan 'Doğan Beyazgül ile İzmir Notları'nın konuğu CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, soruları cevapladı. Hacer Taş Gültepe, kongre sonrası çok güzel tepkiler aldığını ifade ederek, "Yönetim kurulunu topladık, bir komisyon kurduk. Yeni bir ilçe binası alacağız demiştim ve bunun çalışmalarına başladık. Çok fazla partiye gelenimiz gidenimiz var, onların sohbet edeceği ve siyasi argümanlarını paylaşacağı binaya ihtiyacımız var. Bunu yapacağız" dedi.

'BUNUNLA ÇALIŞAMAM DEME LÜKSÜNÜZ YOK' 

'Bütün partililerle uyum içinde çalışabilirim' diyen Hacer Taş, "Zaten ilçe başkanı olarak bununla çalışmam deme lüksünüz yok, buna hakkınız da yok. Ve hepsi partinin ayrı değerleri. Bunu gençlik kolları hakkında da kadın kolları hakkında da söyleyebilirim. Gençlik kolları kongresinde taraf olmadım çünkü iki genci de çok seviyorum. Kadın kolları seçimlerinde de gideceğim ve oy kullanacağım, hangisinin bu işe daha uygun olacağını düşünürsem ona oy vereceğim" dedi. 

'BENİM FARKIM BEN VARIM DEMEKTİ' 

Parti içindeki ön yargıları bir kenara bırakmak gerektiğini ifade eden Hacer Taş Gültepe, "Kimsenin adayı adamı olacak kadar aptal birisi değilim. Ben buraya kadar kendi çabamla geldiysem demek ki bir zekam var. Oluyor mu oluyor, haksız eleştirilerle karşılaşıyoruz. Hepsinin başımın üzerinde yeri var. Bu işi çok daha iyi yapacak birçok arkadaşımız vardır elbette, benim farkım ben varım demektir. Ben katkı bekliyorum sadece. Katkı koyarsınız, değiştirir, öyle eleştirirsiniz. Ama dediğim gibi kimsenin adamı olacak kadar aptal biri değilim, zaten adam da değil, ben bir kadınım hem de zeki bir kadınım. Buca'ya sadece kadın eli değil, kadın yüreği de değecek" dedi. 

'İL KONGRESİ COŞKULU DEĞİLDİ' 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen CHP İzmir İl Kongresi hakkında konuşan Hacer Taş Gültepe, "Kongrede daha fazla aday olması gerekirdi ama tüzük gereği olmadı. Çok coşkulu olduğunu söyleyemem, kendi adıma konuşmak gerekirse çok daha farklı bir kongre havası bekliyordum çünkü. Kongrede ben Deniz başkana destek vermiştim. Hiç istekte bulunmamama rağmen gençler gelip imza vermek istediğini söylemişti. Biz de imza topladık ve desteğimizi verdik. Sıkıntılı bir kongre olmamıştı ama daha coşkulu olmasını beklerdim. Deniz başkanı tanıyorum, kendisini severim ve her şeyden önce iyi bir il başkanıdır. Burada verilen oyu tartışacak değilim, ben çok sahanın içerisinde de bulunmadım, süreci takip ettim. Kongreler bizim partimizin dinamik süreçleri, onu iyi şekilde yüretmek hepimizin görevi. Belki bizim de hatalarımız oldu. Tek adaylı olması ve kongrenin coşkusuz geçmesi dışında sonuçtan memnunum" ifadelerini kullandı. 

'BUCA OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ' 

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve İzmir Büyükșehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in performansına yönelik konuşan Gültepe, "Erhan başkanın performansı gayet iyi. Çünkü biliyorum ki belediye devralınırken büyük bir borç vardı. Tabii bu işin bahanesi değil, zaten Erhan Başkan bunu bahane eden biri değil. Örgütle ise gerçekten iyi iletişimi var. Bundan sonraki süreci de çok iyi yürüteceğimize eminim. Tunç başkana gelirsek, onun kullandığı dil benim kafa yapıma da çok yakın. Karşıdan aldığı tepkiler de çok iyi. Biz de Buca olarak büyükșehir çalışmalarında üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Zaten Tunç başkan benim sevdiğim bir başkanım, performansını da çok iyi buluyorum" dedi. 

'ÇİVİSİ ÇIKMIŞ O ZAMAN' 

Hacer Taş Gültepe, "Aslında siyasetin kirli yanları var o yüzden dini temiz tutmak, siyasetin kirliliğine bulaştırmamak adına laiklik var. İnsanların inançları sömürülecek bir şey olmamalı. Vakıflar, dernekler, cemaatler üzerinde bir yardım tarzı var. Sizden alınıyor ama size asla verilmiyor. Geçmişte Ensar Vakfı'nda olan taciz olaylarında bir kadın bakan çıkıp da' bir kereden bir şey olmaz' diyor, bunu bir anne ve devletin büyüklerinden biri söylüyor. Çivisi çıkmış o zaman. Çocuklarınızı yetişkinlerin erişemeyeceği yere saklayın diyeceğiz nerdeyse. Kadın cinayetleri de durmak bi̇lmi̇yor, bana göre kadın cinayetleri politik. Çünkü bunun önünü açan uygulamalar yapılıyor" diye konuştu. 

'YİTİP GİDEN CANLARI UNUTMADIK' 

Geçtiğimiz günlerde görülen Gezi Davası'nda beraat kararının çıkmasından mutlu olduğunu ifade etti eden Hacer Taş Gültepe, "Bu beraat bizi mutlu etmiş olabilir ama biz yitip giden canları unutmadık. Biz bunu unutmayacağız, unutturmayacağız. Bana göre beraat kararı bataklıktaki sinekleri öldürmek gibi bir şey ama bataklık hala duruyor. Biz o bataklığı kurutacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi