İZ GAZETE - İz Web TV'de yayınlanan Doğan Beyazgül ile İzmir Notları programının konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkan adayı Hacer Taş, soruları cevaplandırdı. 

CHP Buca İlçe Başkan adayı Hacer Taş, aday olmasına yönelik konuşarak, "Bir kadın aday olarak çıkmaktan ziyade bu işi yapabilecek kişi olarak çıktım bu yola. Bunu ben başarırım diye düşündüm. Kadınsın yapabilir misin diye düşünenlere niye yapmayayım diyorum. Alanda ve partide çok emeğim oldu. Daha önce bir kadın Buca İlçe Başkanı olmuş olan Șadiye hanım ilkti ama biliyorum ki ben son olmayacağım. Gerisi gelecek. Bir yol açmak zorundayız. Bu iş biraz zor. Ama kesinlikle imkansız değil" dedi. 

'ÖRGÜT SİZİ BİR YERLERE TAŞIR' 

Siyasetteki hedefi hakkında konuşan Taş, "Siyasette şu olacağım bu olacağım diye bir hedefim yok, önce aday olduğunuz yerde başarılı olmalısınız ki, örgüt size "Sen bu işi başardın, şimdi buraya gelmelisin" desin. Örgüt size bunu demeden kendiniz için bir yer belirlemenin hiçbir anlamı yok. Bu anlamda düşündüğüm şey, kendinizden çok, örgüt sizi bir yerlere taşır. Şu anki hedefim Buca İlçe Başkanı olmak" dedi. 

'BUNLAR ÖZLEDİĞİMİZ SÖYLEMLER' 

Buca İlçe Başkan adayı Taş, İzmir Büyükșehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Aşkla İzmir, başka İzmir' sloganı hakkında konuşarak, "Bunlar özlediğimiz söylemler. Aşk, barış, sevgi. O yüzden 'Aşkla İzmir' bence doğru bir slogan, Tunç Soyer'e de selamlarımı iletiyorum. Benim de oldukça kullandığım bir söylem" dedi. 

'BUCA ZORLU GÜNLER GEÇİRDİ, TOPARLANMALI' 

İlçe başkanı olduğu takdirde nasıl çalışmalar yapacağına değinen Taş, "Örgütün katkısını alarak çalışmalar yapmayı düşünüyorum. Buca zorlu günler geçirdi. Bunların toparlanması gerektiğini düşünüyorum. Değiştirip dönüştürmeye yönelik çalışmalar yapmamız gerekiyor. Eskiden halk meclisleri derlerdi bunlara, mesela bir mahallenin bire bir hangi durumda olduğunu, orada kim oturuyor ve ne sorunu var gibi durumları bilmemiz gerekiyor. Kimin engelli çocuğu var, kimin işe ihtiyacı var, kimin ne kadar geliri var, o evin çocuğu yemek yiyebiliyor mu diye bilinmesi gereken bir yapının mahallelerde oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Ve ilçe başkanlarının eş güdüm halinde çalışarak bu sorunları gerek lokal, gerek genel anlamda çözmesi için çalışmalar yapması gerekiyor. Yerelde iktidarız. Bu konuda elbette ki destek alacağız. Bu tarz çalışmalarda başkanların desteklerini esirgeyeceğini sanmıyorum" diye konuştu. 

'DENİZ YÜCEL BENİM İÇİN ARTI BİRDİR' 

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan adayı Taş, il kongrelerinde tarafı ne olacağı hakkında konuşarak, "Şu an için tek bir aday gibi görünüyor. Ama şöyle diyeyim. Yücel'le görevler yaptım, o benim için artı birdir. Özelliklerini biliyorum, nerede ne yapabileceğini biliyorum. Ama diğer bir aday çıkarsa ona da bakar, öyle değerlendiririm. Ben ilde de görev yapmıştım, nasıl olduğunu az çok biliyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi