İZ GAZETE- CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, İz Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ve Genel Koordinatör Özgür Coşkun’a son dönemde kamuoyunda merak uyandıran konularla ilgili özel açıklamalarda bulundu. Serdar Koç, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay arasında çıkan gerginlik iddialarına yönelik ilk ve son kez İz Gazete’ye konuştu. Koç, ‘Belediye Başkanımız benim kardeşimdir’ diyerek, “İlçe Başkanlıklarının en büyük görevi çalıştığı bölgenin oy potansiyelini arttırmaktır. Bu anlamda da en önemli faktör belediyelerin başarısıdır. Şahsi olarak belediyelerimizin başarıya ulaşması için elimden gelen her şeyi yaparım. Partimizin en önemli noktası tabandır. Bu tür haberlere takılmıyorum. Belediye Başkanımız benim kardeşimdir. Ancak bu haberi yapanları ve yaptıranları da biliyorum ve kendilerinin kaydı da var. Rahat olsunlar ve hiç üzülmesinler. Benim için problem değil, belediyemizin başarılı olması içinde elimden geleni yaparım. Yaklaşık 22 yıldır CHP’nin üyesiyim. En alttan üste kadar çalışmış biriyim. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok ve tek idealim CHP’nin iktidar olmasıdır. Kişilerle işim olamaz” açıklamasında bulundu.

‘DÜRÜSTLÜĞÜNÜ BİLİYORUM’

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile aralarında çıkan asılsız iddialara dair konuşmadıklarını dile getiren Koç, “Bu konuyu hiç konuşmadık ve gerekte yok. Başkanımızın ne kadar dürüst olduğunu biliyorum. Tabanımızın, halkımızın beklentisi başarı. Belediyeyi yönetmekte o kadar kolay değil. Çünkü belediyeler siyasi kamu kuruluşlarıdır. Göreve gelinen ilk süreçte içerideki karakterlerin öğrenilmesi, projelerin oluşturulması süreç alır” dedi.

‘GÖREV VERİLİRSE..’

Genel Merkez’in görevlendirme verirse kabul edeceğini onun dışından siyasi beklentisi olmadığını dile getiren Koç, “İlçe Başkanlığını dahi arkadaşlarımızın isteği doğrultusunda kabul ettim. Ancak Genel Merkezimiz ‘seni şurada görevlendirmek istiyoruz’ derlerse o görevi kabul ederim. Yalnız şunu da net söyleyebilirim; Karşıyaka’da da değişiklikler yaptık ve her şeyi tabana yaydık. CHP içerisinde en zor iş mahalle temsilcisi ve delegesi olmaktır. Genel Başkan olmaktan daha zordur. Çünkü birebir seçim yaşıyorsunuz. Bunlar içerisinde delege olabilmek bir mücadelenin içerisinden geçerek ve hepsini seçilerek elde edebiliyorsunuz. Daha sonra arkadaşlarımıza yetkiyi verdiğinizde partisi için gerekli olan şeyleri yaparlar. Karşıyaka’da bizim yaptığımız budur” diye konuştu.

PANKART KRİZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun, geçtiğimiz haftalarda İzmir’de katıldığı törende, Cumhuriyet Mahallesi’nden gelen bazı vatandaşlar, pankartlar açarak Karşıyaka Belediyesi’nin kentsel dönüşüm için kendilerine sunduğu imar planında mülkiyet hakkı konusunda mağduriyet yaşadıklarına dair tepki göstermişti. Olayın ardından Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı’nda mahalle muhtarı ile birlikte bir toplantı yapmıştı. Koç, olaya ilişkin açıklamada bulunarak, “Genel başkanın geldiği günün öncesinde Başkanımla birlikte Manisa’daki muhtarlar toplantısına katıldık. Cumhuriyet Mahallesi muhtarı törende pankart açarak miting yapacak şeklinde bir haber aldık. Bunlara ek olarak ev ziyaretinde de aynısı olacak denildi. Cemil Başkanımıza söyledik ve ev ziyareti iptal edildi. Törenin yapıldığı gün Başkanımıza ‘Pankartlar sokulmuşsa kontrol etmek amacıyla gidip, sorun varsa çözmeye çalışayım’ dedim. Oraya gittiğimde gerçekten kontrolsüz şekilde protesto yapacak arkadaşlarımız içeriye girmişlerdi. Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan ile uzunca konuştuk kendisi, ‘Sesimizi çıkarmayacağız ama pankartları asacağız’ dedi. Bir ara dışarıdayken Özay muhtarımız içeriye alınarak Genel Başkanımızla görüşmüş. Cemil Başkanımızda varmış ve bu konuyu hiç bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

‘GÖNÜLLÜLÜK ESASLI’

“İlçe içerisinde kimseye yük olmadan her şeyi kendim karşılayarak beraberlik içerisinde mücadele ediyorum” diyen Koç, “Siyasi güç içerisinde olan bir insan değilim. Buradaki görevimi dahi Cemil Başkanımızın ve birkaç arkadaşımızın ısrarlı isteyişleri doğrultusunda kabul ettim. Partimizin en zor görevlerinden birisi de il ve ilçe başkanlığıdır. Çünkü gönüllük esaslıdır. İlçede kimseye yük olmadan her şeyi kendim karşılayarak tabanımızı beraberlik içerisine sokmak için mücadele ediyorum. Tek derdim CHP’nin iktidar olmasıdır. Bunun içinde belediyelerin başarılı olması gerekiyor. Olaya şu şekilde bakabiliriz; CHP’li bir belediye düşünün ve başarısızsa ‘CHP bu’ diyerek yaftalarlar. Bunu şahsım adına kimseye söylettirmem ve bunun içinde elimden gereken mücadeleyi veririm” dedi. Koç, kimsesinin arkasından iş çevirmediğine vurgu yaparak, “Hayatım boyunca hiç kimsenin arkasından iş çevirmedim. İnsanlara güvenmeyi bilen ve güvenirken de kime güveneceğimi bilen biriyim. Belki başarı öykümün sırrı da budur” açıklamasında bulundu.

128 MİLYAR DOLAR NEREDE?

Merkez Bankası’nın rezervinden kaybolduğu iddia edilen 128 milyar dolara ilişkin de değerlendirmede bulunan Koç, “Süreç içerisinde 128 milyar dolar nereye gitti derseniz? Meçhul olan bir yere başkasının cebine gitti. Bu soruyu sormaya devam edeceğiz. Sadece 128 milyar doları değil, bizim torunlarımızın geleceğinin parasını da soracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi