ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE - Güzelbahçe’de kurulması planlanan go kart pisti projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan özel izinle çalışmalara başladı. Belediyenin ve mahkemenin inşaat izni vermemesi sonucunda işletme sahibi projenin bulunduğu alandaki mührü kırdı. Olay üzerine yöre sakinleri, Güzelbahçe Günder Derneği başta olmak üzere, çevrebilim örgütleri ve belediye bu projeye karşı çıkıyorlar. Olayla ilgili açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi İzmir Milletvekili Murat Çepni” Bir avuç sermayedar, girişimci kar edecek diye yaşam alanlarını, tarım alanlarını heba etmeyin” şeklinde konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP ) İzmir Milletvekili Murat Çepni, “Tarım alanlarından, yaşam alanlarından elinizi çekin” şeklinde konuştu. Çepni sözlerini şöyle devam ettirdi.

“ İzmir Güzelbahçe Yelki Mahallesi’nde, bir Go park projesi gündemde. Go Park projesi pisti bir tarım alanında gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Bu proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı, özel izinle çalışmalarına başlamıştı. İnşaat izni olmaması nedeniyle belediye tarafından mühürlenen inşaatın, mührü proje sahibi tarafından kırıldı. Aynı zamanda mahkemede bu durdurma kararını onaylamıştı. Bütün yöre halkı, Güzelbahçe Günder Derneği başta olmak üzere, çevrebilim örgütleri ve belediye bu projeye karşı çıkıyorlar. Çünkü bu projeyi gerçekleştirmek istedikleri alan bir sit alanı doğrudan korunması gereken tarım alanı. En son işletmecinin mührü sökmesinden sonra alanda bir nöbet başlatıldı. Mahkeme kararı olmaksızın giriş çıkışın yapılamayacağını halk söyledi. Go Park pisti yapmak isteyenler, yasadışı, kanundışı, fiilen bir durumu gerçekleştirmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

“DOĞAYA KARŞI, TARIMA KARŞI BİR İHANET”

Çepni “Gülder’in açtığı mahkemede bilirkişin verdiği raporda, durum net bir şekilde ortaya konmuş ve alanın bir tarım alanı olması gerekçesiyle, hiçbir inşaatın kamu yararına hiçbir inşaatın yapılamayacağını, bu proje’nin de kamu yarına uygun olmayan bir proje olmadığı belirtildi. Yani alanda tarım dışında hiçbir girişimde, çalışmada, bunun olmayacağını bizzat mahkemenin bilirkişi raporu açıklamış oldu. Her şey bu kadar açık ve nettenken Go Park projesi pistinde ısrar etmek doğa talanı ve doğaya karşı, tarıma karşı bir ihanet projesine onay vermek anlamına gelir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bir kez daha buradan çağrı yapıyoruz. Bu alan ,için verilen izinler derhal iptal edilmelidir. Halkın, mahkemenin ve bilirkişinin verdiği raporla, ortaya koyduğu eleştirilere kulak kabartmalı ve bu projeden derhal vazgeçilmeli. Şu ana kadar orada bulunan Go Park pisti yapımı için şirket elemanlarının da orayı terk etmesi sağlanmalıdır. Tarım alanlarından, yaşam alanlarından elinizi çekin. Bir avuç sermayedar, girişimci kar edecek diye yaşam alanlarını, tarım alanlarını heba etmeyin” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi