Ziyarete, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, KESK Dönem Sözcüsü İsmet Süzer, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Melih Yalçın ve Emek Partisi İl Başkanı Emine Uyar katıldı. Heyet adına açıklama yapan DİSK Ege Böl Temsilcisi Sarı," İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerini temsilen geldik. İçinde bulunduğumuz ayın 23'ünde yapmayı düşündüğümüz "OHAL değil acil demokrasi "mitingimiz İzmir Valiliği tarafından iptal edildi. Ama bizler bu iptali tanımayacağımızı ve yeni bir etkinlik için görüşmelerimizi sürdüreceğimizi açıkladık" dedi. Sarı, açıklamalarını şöyle sürdürdü.

MEMİŞ SARI : İPTAL KARARINI TANIMIYORUZ

Yapmayı düşündüğümüz miting valilik kararıyla, Kamu düzenini bozacağı sebebiyle iptal edildi.Ama bizler bu iptal kararını tanımayacağız. Bunun için önümüzdeki süreçte OHAL'in demokrasi ve özgürlükler üstündeki baskısının kaldırılması için düzenleyeceğimiz panel, kapalı spor salonu toplantısı veya panel gibi bir etkinlik için ziyaretlerde bulunuyoruz. Son günlerde parlamenter sistemin tasfiye edilmesi, başta Genel Başkanınız, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları üzerinde OHAL'e dayanılarak baskılar kurulmaya çalışılmış ve görevden alınmalar yaşanmıştı. Biz bu OHAL'e sessiz kaldığımız sürece bu baskıların artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Onun için İzmir'de emek bileşenlerine, siyasi partilere, sendikalara ve STK'lara OHAL'e hayır adı altında bir kampanya başlatmak için çeşitli ziyaretler yapıyoruz. Bu konuda bizlere destek vermeniz, yapacağımız eylem ve etkinliklerde sizlerle yan yana, omuz omuza olmak için sizleri davet etmeye geldik.

MELİH YALÇIN: İKTİDARIN ELİNDEN OHAL'İ ALIRSAK..

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Melih Yalçın'da aslında ziyaretin, 23 Aralık'ta yapılacak miting çalışmaları hakkında bilgi vermek için planlandığını, CHP'nin organizasyona desteğini konuşmak üzere geldiklerini belirterek "Fakat bildiğimiz gibi bir valilik tebligatıyla mitingimiz yasaklandı. Bir çok görüşme yapmaya başlamıştık, herkesi mitinge davet ederek, İktidara OHAL'in kaldırılması konusunda herkesin hemfikir olduğunu göstermek istiyorduk. Miting yasaklanınca belki şimdilik bu olmadı ama ziyaretlerimizde şunu gördük ki, herkes OHAL'e karşı ve kalkmasını istiyor. Bu talebi biraz ete kemiğe büründürmek gerekiyor. Çünkü AKP iktidarının en yumuşak karnı bence OHAL. Çünkü dikta yönetimleri her zaman baskıya ihtiyaç duyarlar ve baskı rejimi olmadan da yönetemezler. Biz bir rapor hazırladık, OHAL döneminde yaşanan haksızlıklar, hukuksuzlar içinde olmak üzere, ekonomik olarak OHAL'in Türkiye'ye hiçbir faydası olmadığını, OHAL sürecinde ülkede görülmediği kadar zam, işsizlik ve açlık görüldüğünü, yoksulluğun arttığını ortaya koyan bir rapor. Artık bunun herkese anlatılması gerekiyor. Bunun içinde çok sesliliğe ve birliğe ihtiyaç var. Bu iktidarın yönetmek için baskıya ihtiyacı var . İktidarın elinden baskı aracı olan OHAL'i alırsak, hem bu bozuk sistemin çöküşünü sağlarız. Bu sesi İzmir'den çıkarırsak, tüm Türkiye'ye yayılacağına, Hayır kampanyasındaki o birlikteliği yeniden yakalayacağımıza inanıyoruz" dedi.

GÜVEN: HUKUKSUZ KANUNSUZ HERŞEY OHAL'E DAYANDIRILIYOR

Heyetin açıklamalarının ardından, ziyaretten ve CHP'ye yapılan destek daveti için çok mutlu olduğunu belirten, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven şunları ifade etti.

STK'larımızın ve Emek Bileşenlerinin bu çabalarını çok olumlu buluyor ve her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Gerçekten bugün ülkemizde çok büyük sorunlarla karşı karşıyayız. OHAL'in kaldırılması bizim en önemli hedefimiz, parti olarak OHAL'in derhal kaldırılmasını istiyoruz. OHAL ile birlikte iktidarın öylesine kontrolsüzce ve hukuksuzca uygulamalarına, mafya özentisi açıklamalarına şahit oluyoruz ki, insanın inanası gelmiyor. Toplumun güvenliğinden, dolayısıyla Ana Muhalefet partisi genel başkanının güvenliğinden ve onun korunmasından sorumlu olması gereken ülkenin İçişleri Bakanı, hadsizce Genel Başkanımızı "Sen bittin" diyerek mafya ağzıyla tehdit edebilecek terbiyesizliği gösterebiliyor. Yine bugün yerel yönetimlerin yüzde 43 değiştirilmiş durumda. Şimdi akılları sıra, CHP'ye baskı uygulayarak sindirmeye çalışıyorlar.Son olarak partimizden Ataşehir belediye başkanımız hukuksuzca ve kindar bir politikanın sonucu görevden alınmıştır. Tüm bu hukuksuzlar OHAL'e dayanılarak yapılmaktadır. Tabi biz bu baskılara boyun eğmedik eğmeyiz, Bu hukuksuzluk uygulamaları tanımıyoruz. Sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Bu uygulamalara karşı STK'larımızla, halkımızla omuz omuza vererek bu kanunsuz uygulamalara dur diyeceğiz. Ülkemizde barıştan, özgürlükten ve barıştan yana yapılacak tüm çalışmalara, gerek miting , gerekse toplantı bazında yapılacak tüm çalışmaları destekleyeceğimizi ve güç katacağımızı, CHP İzmir İl Başkanı olarak açıklıyorum.

Editör: Haber Merkezi