İzmir'de mahalle delege seçimlerini tamamlayarak, bu ay sonunda başlayacak olan İlçe kongreleri öncesi Ankara'da partisinin Genel Başkanı ile görüşmeye giden CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Genel Başkanım genel merkezimizde beni kabul etti. Kendisi ile, hem örgüt ve kongrelerle, hem de İzmir ile ilgili son gelişmeler hakkında uzun ve çok faydalı bir görüşme gerçekleştirdik" dedi. Güven Ankara'da ki İzmir zirvesine ilişkin şunları söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İZMİR ÖVGÜSÜ

Sayın Genel Başkanımıza son dönemde gerçekleşen örgüt içi seçimler, yaklaşan ilçe kongreleri, belediyelerimizin hizmetleri hakkında bilgiler sundum. İzmir'de ki son gelişmeleri kendisine anlattım. İzmir'de genel anlamda yaptığımız örgüt faaliyetleri ve belediyelerimizin tüm Türkiye'ye örnek olan çalışmaları hakkında Sayın Genel Başkanımıza 40 dakikalık bir brifing verdim. Genel Başkanımızın koyduğu hedeflere ulaşmamız ve vatandaşın her sorunuyla ilgilenmemiz yönünde verdiği talimatları yerine getirdiğimizi ifade ederek, genel bir değerlendirmede bulundum.İzmir ile ilgili yaptığım bilgilendirme sonrasında Sayın Genel Başkanımız, İzmir'in Türkiye için önemine bir kez daha vurgu yaparak, "İzmir'in aydınlık ve çağdaş halkının Türkiye'nin kurtuluşu için kritik bir öneme sahip olduğunu" söyledi ve İzmir örgütümüzden beklentilerini aktardı. Genel Başkanımız tüm kongre süreçlerini birlik beraberlik içinde geçireceğimize olan inancını, İzmir'e yakışanında bu olacağını ifade ederek, İzmirli vatandaşlarımıza sevgilerini selamlarını iletti. Ben de kendisine hem örgütün, hem de İzmir halkının bizden beklentisinin birlik ve beraberlik içinde geçirilecek kongrelerle, CHP'nin 2019 iktidarına büyük bir güç sağlanması olduğunu belirterek, İzmir'in hem örgütüyle, hem yerel yönetimleriyle, 2019'da CHP iktidarına en büyük desteği verecek kent olacağını bir kez daha ifade ettim. Son derece faydalı bir görüşme oldu" dedi.

Güven'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP genel merkezinde gerçekleştirdiği İzmir zirvesinde belediye hizmetleri hakkında da ayrıntılı bilgi verdiği ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi