Proje tanıtım toplantısına CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım,  İYİ Parti Foça İlçe Başkanı Yasemin Görgeç, Bağarası Belediyesi eski başkanı Ercan Yüksektepe, Foça Belediyesi eski başkanları Nihat Dirim ve Ali İlcan ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. 

"HORTUMLARINI KESECEĞİZ!" 

İYİ Parti Foça İlçe Başkanı Yasemin Görgeç'in yaptığı açılış konuşmasının ardından söz alan CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı söylemleri üzerinden eleştiren Yıldırım, 31 Mart'ta İzmir, İstanbul, Ankara başta olmak üzere bütün belediyeleri kazanacaklarını ve ardından da Türkiye'de halkın iktidarını kuracaklarını söyledi. Yıldırım, "Hortumlarını keseceğiz" diyerek iktidara yüklendi. 

"ŞERİF TAYTIS GİBİ..." 

"Efsane Başkan"  tezahüratları eşliğinde kürsüye gelen Foça Belediyesi eski Başkanı Nihat Dirim,  Foça'da CHP'nin muhalefette kaldığı 1984-1989 döneminden bahsetti. Foça'nın o yıllarda çok zor bir dönem geçirdiğini anlatan Dirim, dönemin belediye başkanının karşısında adeta Şerif Taytıs gibi durduklarını söyledi. 1989'da aldıkları bayrağı,  temcit pilavı gibi sürekli karşılarına çıkarılan bir aday karşısında, sürekli devrederek 6 dönemi geride bıraktıklarını sözlerine ekleyen Nihat Dirim,  Fatih Gürbüz'ün de bayrağı yere indirmeyeceğine yürekten inandığını belirterek, "Mart'ın sonu bahar olacak" dedi.

"GÜRBÜZ'ÜN GENÇLİK ENERJİSİ SOYER'İN TECRÜBESİYLE BİRLEŞİNCE..." 

Nihat Dirim'in ardından söz alan Foça Belediyesi eski Başkanı Ali İlcan da, iktidarın tarım politikalarını eleştirdi.  "Türkiye'nin kurtuluşu tarım ve hayvancılıkta..." diyen Ali İlcan, tarımın mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyledi. Dönemin Belediye Başkanı Nihat Dirim'in desteğiyle Foça'ya bir mandıra kazandırıldığını hatırlatan  İlcan, "Kısıtlı imkanlarla ilçemize kazandırılan mandıranın geldiği nokta ve kent ekonomisine sunduğu katkı ortada" dedi. Tunç Soyer'in Foça için büyük şans olduğunu sözlerine ekleyen İlcan, "İnanıyorum ki,  genç adayımız Fatih Gürbüz'ün enerjisi, Büyükşehir adayımız Tunç Soyer'in tecrübesiyle birleşecek  ve Foça'mızda tarım ve hayvancılık hak ettiği noktaya gelecek. İstedikten sonra her şey olur. Biz,  İlçe Belediyesi'nin kısıtlı desteğiyle Foça'ya bugün parmakla gösterilen bir mandıra kazandırabildiysek, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle daha neleri başarırız" diye konuştu. 

"EVET, BİR BEKA SORUNU VAR! AMA..." 

İktidarın 'beka sorunu' söylemine değinen İzmir Milletvekili Murat Bakan ise, Cumhur İttifakı'nın  sürekli dillendirdiği “beka sorunu”nun olmadığını belirterek şöyle dedi: "Ergenekon'da vatansever subaylar cezaevinde yatarken, Genel Kurmay Başkanı terör örgütü liderliğinden yargılanırken,  askeri okul kapatılırken, sınav soruları çalınırken, Fetöcü generaller ordu komutanı, emniyet müdürü, vali ve kaymakam  yapılırken beka sorunu olmadı. Şimdi Bağarası'na Muhtar seçeceğiz ve beka sorunu var.  Buna kargalar bile güler.  Evet, bir beka sorunu var ama bu ülkede milletin beka sorunu değil, Cumhurbaşkanı ve avanesinin  beka sorunu var."

"BAĞARASI BU KADAR GÜZELSE..."  

Yapılan konuşmaların ardından alkış ve tezahüratlar eşliğinde kürsüye gelen Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz, Bağarası için hazırladığı projeleri barkovizyon vasıtasıyla anlattı. Bağarası'nın Foça için önemine değinen Fatih Gürbüz, "Bağarası, Foça'nın girişidir. Bağarası ne kadar güzel olursa, Foça'ya o kadar zenginlik katar. Foça'ya gelen insanlar Bağarası'nı gördüklerinde, 'Bağarası bu kadar güzelse... Foça'nın ne kadar güzel olduğunu düşünemiyorum' demeliler. Burada yapacağımız hizmetlerle bunu dedirtmeliyiz, dedirteceğiz" dedi. 

TUNÇ SOYER ONAYLI

Alanında uzman isimlerden oluşan güçlü bir proje ekibiyle çalıştığını belirten Gürbüz, projelerinin internetten kopyala-yapıştır yöntemiyle hazırlanmış projeler olmadığını söyledi. Foça halkına sunulan her bir projenin düşünüldüğünü, en ince detayına kadar hesap edildiğini ve üzerinde büyük  titizlikle çalışılarak hazırlandığını anlatan Fatih Gürbüz, başta Bağarası Pazaryeri ve Otopark Projesi olmak üzere, vaat ettiği her proje için partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'den onay aldığının altını çizdi. Projelerini madde madde sıralayan Gürbüz, belediyelerin hizmet için var olduğunu belirterek, "Hiçbir ayrım yapmadan herkese hizmet edeceğim. Ortak akılda buluşacağız, birlikte yöneteceğiz ve birlikte başaracağız. Söz veriyorum güveninizi boşa çıkarmayacağım" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi