İZ GAZETE - Menemen’in çok yüksek bir potansiyeli olduğunu ve bu potansiyelinin farkında olduklarını kaydeden Güney, “Menemen’i doğru bir şekilde planlayacağız.” dedi.  Kente gelen göçü nitelikli hale getirmek istediklerini söyleyen Güney, “Biz plan yaparken Menemen’in kentini de köyünü de planlayacağız. Köyün yapısını da bozmayacağız. Kenti doğru bir şekilde planlamak istiyoruz. Menemen’in her yeri ayrı güzel ve biz bu güzelliği ortaya çıkaracağız. Menemen’de bu değişimi birden yapılması elbette mümkün değil. Ancak biz bunu başaracağız.” diye konuştu.

Menemen’de belirli bir gelir seviyesini aşan insanların Karşıyaka’ya yerleşmeyi tercih ettiklerini anlatan Güney bu durumun önüne geçeceğine söyledi. “Menemen’de insanların vakit geçirebileceği alanlar oluşturacağız. Bunu yaparken imarda adeleti sağlamak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partili olarak bizim için bu çok önemli. CHP’liler olarak adaleti her alanda sağlamalıyız.” ifadelerini kullandı.  

Güney ayrıca çömlekçiliğin Menemen için önemi olduğuna dikkat çekti. Güney, “Benim babam da bir Çömlek ustasıydı. Çocukluğumdan bu yana çömlekçilik camiasının içerisinde olan birisiyim Atölyelerin bulunduğu alanlar ihtiyaca karşılık vermiyor olabilir. Biz Menemen’de bir sanayi alanı kurarken bunu iyi planlayacağız Burada çömlekçilerin ya da ağır sanayinin yeri belli olacak. Menemen­ dolayısıyla alan ne kadar güzel olursa oradan çıkan iş de o kadar güzel olur bu nedenle Uluslararası bir çömlekçilik festivali yapmayı düşünüyorum. Belediyeciliği çok boyutlu düşünüyorum.” dedi.

Devlet yatırımları İzmir’in kuzeyine doğru geldiğine dikkat çeken Güney, “Bizim Menemen olarak hazırlıklı olmamız gerekir. Gelen göçü doğru bir şekilde kontrol etmemiz lazım. Şehri de doğru bir şekilde planlamamız gerekiyor. Bizim mesleğimiz de bu konuda katkı koyabileceğimiz bir meslek. Menemeni doğru planlamamız lazım. Tabi bunları yaparken, sosyal yaşamı daha iyi noktalara getirmek için de mücadele etmeliyiz. Bizim burada yapacağımız çalışma hem Aliağa’yı hem Çiğli’yi hem de Karşıyaka’yı rahatlatacak.” şeklinde konuştu.

‘GENÇ BİR EKİP OLARAK HEYACANLIYIZ’

Güney sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ben Türkiye’nin ve Menemen’in kurtuluşunun tarımdan geçtiğini düşünüyorum. Menemen’de tarıma dayalı sanayiyi kuracağım. Bunu için de planları gerçekleştireceğim. Bunun dışında hayvancılık ihtisas alanımız var. Bizim hayvancılığı da teşvik etmemiz lazım sadece yol park yapmayacağız. Tarım ve hayvancılık ile uğraşan insanlarımızın işlerini kolaylaştırmak zorundayız. Menemen’de işsizliği yok etmek zorundayız. Genç bir ekip olarak heyecanlıyız.”

Güney, “Menemen’de insanlar için merkezde vakit geçirebileceği alanlar yaratmak istiyoruz.  Menemen yeşil bir şehir olsun istiyorum. Arkadaşlarımız bu konuda bir çalışma yürütüyorlar. 1 Nisan’dan çok daha farklı bir Menemen göreceğiz. “ dedi.

‘CHP BAYRAĞINI YÜKSELTMEK İÇİN VARIZ’

Menemenspor’un Menemen’e heyecan kattığını söyleyen Güney, “Biz sporcuyu fabrikası olmak istiyoruz. Biz sadece futbol alanında kalmak istemiyoruz. Menemen’de yaşayan gençlerimizin spor ile uğraşmasını istiyoruz.” dedi.

Ön seçim hakkında da konuşan Güney, sözlerini şöyle tamamladı:

“Aday belirleme sürecine genel merkez belirli yöntemler belirledi. Kim aday gösterilse de onun arkasında duracağız. Partinin doğru ve nitelikli hale gelmesi halinde ön seçim yararlı olabilir. Biz örgütümüzün desteğiyle gelmek isteriz. Ancak parti bunu belirlerken, birçok kriteri gözetiyor. Dolayısıyla şu anki yöntemlere saygı duyuyorum biz burada bir şey olmak için değil CHP Bayrağını yükseltmek için varız. Partimiz bizi belediye başkanı yapsın diye değil, CHP’yi iktidar yapmak için buradayız. Bunun yolu da yerel yönetimden geçiyor. Bizim hedefimiz Türkiye’yi,  İzmir gibi yapmak istiyoruz.”

           

Editör: Haber Merkezi