TUGAY CAN / İZ GAZETE - 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için geri sayım devam ederken siyaset ortamı her geçen gün daha da sertleşiyor. En son Buca’da Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç’ın afişlerine bir saldırı gerçekleştiği öğrenildi.

AKP iktidarı tarafından 31 Mart yerel seçimlerinin genel seçim havasına bürünmesi seçim atmosferini günden güne sertleştiriyor.

Türkiye’nin birçok yerinde yerel seçimlerin süreci sert bir iklimde devam ediyor. Bu kapsamda İzmir’de de Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik saldırıların artması kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Son olarak Buca Cumhuriyet Halk Partisi’nin Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç’ın afişlerinin sökülmesi ile ayyuka çıkan olaylar

BAYRAKLI’DA SİLAHLAR KONUŞMUŞTU

Bayraklı’da afiş asan Cumhuriyet Halk Partili gençlere gerçekleşen saldırıda Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları üyeleri yaralanmıştı.

Afiş asan gençlere yapılan saldırının ertesi gününde ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yamanlar’da bulunan Bayraklı Seçim ofisine silahlı saldırı gerçekleşmiş, saldırıda iki Cumhuriyet Halk Partili yaralanmıştı. Saldırıların ardından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan adayı Serdar Sandal ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper partililerine sağduyulu olma çağrısında bulunmuştu.

‘VALİLİK SİYASİ OLMADIĞINI AÇIKLAMIŞTI’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bayraklı’da bulunan seçim ofisine yapılan silahlı saldırıda iki kişinin yaralandığı bilgisine ulaşılırken konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Valiliği ise saldırının ‘siyasi olmadığını’ söylemişti.

MENEMEN’DE ÇİFTE SALDIRI

31 Mart’ta yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Menemen Belediye Başkan adayı Serdar Aksoy’a destek için Cumhuriyet Halk Partisi Menemen Kadın Kolları ile birlikte yola çıkan Aksoy’un eşi Dilek Aksoy ve araç içerisindeki arkadaşları O.E. ve E.E. önce sözlü ardından da fiili saldırıya maruz kalmıştı.

Menemen’de yaşanan olaylar bu kadarla da kalmamış, bu olayların hemen ardından Cumhuriyet Halk Partisi Menemen Belediye Başkan adayı Serdar Aksoy’un Ulukent’te bulunan seçim ofisine kimliği belirsiz şahıslar tarafından saldırılmış, yapılan incelemeler sonrasında seçim ofisinin camlarının kırıldığı tespit edilmişti.

BUCA’DA AFİŞLERE SALDIRILDI

Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik gerçekleşen son saldırı ise CHP Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç’ın afişlerinin yırtılması şeklinde kendini gösterirken, AKP’nin Buca Belediye Başkan adayı Mustafa Arslan’da kendi afişlerine saldırıldığını iddia etti.

‘BAHARI MÜJDELEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Buca’da yırtılan seçim çalışmaları afişlerinin yırtılması hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç, adaylığının açıklandığı ilk günden bu yana yüzlerce afiş ve pankartlarına organize şekilde zarar verildiğinin altını çizerek, “Bu durumu hiç konu etmedik çünkü gençlik kollarımızı, kadın kollarımızı ve örgütümüzü kimseyle karşı karşıya getirmek bu durumdan bir mağduriyet yaratmak gibi bir çabamız olmadı.” dedi.

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kırılan ve yırtılan afişlerimiz pankartlarımız olsun. Birlik ve beraberliğimize, demokrasi şölenimize zarar gelmesin. Seçim günün korkusu dağları sarmış, biz hiç bir provokasyona kulak asmadan baharı müjdelemeyi sürdüreceğiz. Güzel Buca için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz.”

Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik olarak İzmir’de devam eden saldırılar hakkında gazetemize demeç veren Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç, İzmir’in her köşesinde onurlu bir şekilde seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

‘SALDIRILAR VANDALLIK BİÇİMİNDE DEVAM ETMEKTEDİR’

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm adaylarına bugün her alanda çirkin saldırılar devam etmektedir. Bayraklı ve Menemen’de teröre kadar giden saldırılar ilçemizde de vandallık şeklinde devam etmektedir. Afişlerimiz, görsellerimiz tüm çalışmalarımız yoğun saldırı altındadır. Bugün AKP kademeleri gündüzleri korkularından giremedikleri çarşılarda pazarlarda, geceleri afişlere saldırıyor. Tüm bu yapılanlar vatandaşın yüzüne söyleyecek sözleri olmayanların, mutfaktaki yangına cevap veremeyenlerin çaresiz çırpınışlarıdır. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar vatandaş artık yeter diyor. Bu sondan kaçamayacaklar. Bizleri bu tür çirkin saldırılarla engelleyemeyecekler.”

‘BUGÜNE KADAR NASIL GÖĞÜS GERDİYSEK...’

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Cumhuriyet değerlerini savunduklarını aktaran Kılıç, “Bu hain saldırının kimlerin güdümünde ve kimler tarafından yapıldığını bulacağız. Bu saldırlar, 31 Mart seçimlerine sürülen bir lekedir.. Bu saldırılar, CHP’nin sesinden, çalışmalarından dizleri titreyenlerin aciz saldırısıdır. CHP örgütleri olarak, 96 yıldır tüm saldırılara, tüm kalleş planlara, kurşunlara karşı nasıl göğüs gerdiysek bu saldırıda da yılmadan mücadeleye devam edeceğiz. Şimdiye kadar partimize yönelik hiçbir saldırıda boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Her saldırıda daha da çoğalacağız.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi