İZ GAZETE - Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli’de son dönemde yaşanan tartışmalara ilişkin katıldığı radyo programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Önceki dönem Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a yüklenen Gümrükçü, ise “60 ay görev yapıyorsunuz, 58 ay boyunca aldığınız sözleşmeli işçi sayısı iki.” ifadesini kullandı.

Can Radyo ve Romantik Türk ortak yayınında konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, işçi düşmanı olmadığını söyledi. Gümrükçü sürece dair bilinmeyenlerin olduğunun altını çizdi.

Gümrükçü, önceki dönem Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a ilişkin ise “60 ay görev yapıyorsunuz, 58 ay boyunca aldığınız sözleşmeli işçi sayısı iki. Aday açıklandıktan sonra yeni insanlar alıyorsunuz.” ifadelerini kullanarak yüklendi.

‘BİZ İŞÇİMİZE DÜŞMAN DEĞİLİZ’

Gümrükçü, “Başkası olsa hepsini birden çıkarırdı. Bense hakkaniyetli olmaya çalıştım.. Sınav yaptık. Beni adil olmaya çalıştığım için cezalandırmayın. Bu rapor getirdiler, bunun sonucunda bir işlem yapıldı. Bizden kaynaklı bir eksik varsa biz onu telafi etmeyi yine biliriz. Biz işçimize düşman değiliz.” dedi.

‘BİR TANE AKRABAM BİLE BU BELEDİYE’DE ÇALIŞMAYACAK’

Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir yanlışı olmadıkça onların arkasında dururuz. Adil olmaya ve liyakata dayalı bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Buradan söylüyorum, benim bir tane akrabam bile bu belediyede çalışmayacak. Bana yakın, ben başkanın adamıyım diyen varsa da en fazla onlar çalışmalı. Kendini bana yakın gören kim varsa en fazla o Çiğli Belediyesi’ne sahip çıkmalı.”

‘BU ŞEBEKENİN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIM’

Utku Gümrükçü ayrıca dar bir zaman içerisinde olduklarını ifade ederek, “Olayı tahrik etmeye çalışan bir şebeke var. Ama ben mücadelemden geri adim atmam, hak yemem. Ben bu şebekenin kökünü kazıyacağım. Adil olmak istiyorum. Mağdur olan arkadaşları sahiplenmenin yolunu bulmamız için bize zaman vermeliler. Adama göre iş değil, işe göre adam.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi