Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, Adaylar Trafikte programında ulaşım başta olmak üzere Çiğli’ye yönelik projelerini anlattı. Başkan seçilmesine kesin gözüyle bakan Gümrükçü, asıl hedeflerinin oy oranını yüzde 70’in üzerine çıkarmak olduğunu söyledi.

“HERKES BİLİYOR, BAŞKANLIĞI ALIYORUZ”

Çiğli’nin cumhuriyeti ve CHP’yi sevdiğine vurgu yapan Utku Gümrükçü, “Kimse yanlış anlamasın ama biz zaten seçimi kazanıyoruz. Buradan bir geri dönüş de yok, aday da fena değil! Seçimi alacağımızı dostumuz da düşmanımız da biliyor.” dedi. Farklı bir şey yapmak için toplumsal güce ihtiyaç duyduklarından bahseden Gümrükçü, “Çiğli’nin bir tercih yapması lazım; Türkiye’deki ayrımlar üzerinden mi oy kullanacak, yoksa adaylar üzerinden mi? Oy oranında Karşıyaka'yı geçme gibi bir hedefimiz de var. Eğer yüzde 70-75’leri bulan bir oy oranı yakalayabilirsek bizim elimiz güçlenir. Çiğli’nin sorunlarını giderebilmek için hükümetin de desteğine ihtiyacımız var. Sandıktan çok güçlü çıkmamız lazım ki; sözümüzü hükümete dinletebilelim. Önderlik görevimi sonuna kadar yapacağım ama arkamda güçlü bir halk olduğunu sandıkta ispatlamamız lazım.” şeklinde konuştu.

“TRAFİĞİN DÜZGÜN AKMASI İÇİN ÇALIŞMAMIZ LAZIM”

CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Gümrükçü, ulaşıma dair projelerinden de bahsetti. Bütün kentlerde olduğu gibi İzmir’de ve Çiğli’de trafiğin büyük bir problem haline geldiğinden söz eden Utku Gümrükçü, “Çiğli özelinde bölünmüşlük sorunu ulaşımı aksatıyor. Anadolu Caddesi ve İZBAN hattı ilçemizi ikiye bölüyor. Belediye binası önündeki alt geçidin biraz daha uzatılması gündemde. Sosyal demokratlar olarak araç trafiğini azaltmak anlamında toplu ulaşıma öncelik veriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka tramvayını Çiğli'ye kadar uzatacak. 2 etap şeklinde planlandı. Bakanlıktan onay bekliyoruz, en kısa sürede gelecek. İlk etapta tramvay Yenimahalle'ye kadar uzanacak. 2. etapta organize sanayi bölgesinden geçerek Katip Çelebi Üniversitesi’ne kadar tramvay gidecek. Evka-5 ve Egekent gibi yamaçlarda yer alan mahallelerin ulaşım sorunu için çalışmalarımız var ama henüz netleşmedi. Çiğli hem yamaçlara hem ovaya kurulmuş bir ilçe, ikisinin birbirine bağlanması ve trafiğin düzgün bir şekilde akması için biraz daha çalışmamız lazım.” diye konuştu.

“2020’DEN İTİBAREN ÇİĞLİ’DE DEĞİŞİM BAŞLAYACAK”

Radyo Trafik İzmir dinleyenlerinden gelen soruları da yanıtlayan Utku Gümrükçü, Çiğli’nin çöp tesisi ve atık su arıtma tesisinden kaynaklanan kötü kokudan bu yaz itibarıyla kurtulacağını, 26 mahallenin tamamında kreş açacaklarını, yeni pazar yerleri kuracaklarını, gençlik merkezleri ve meslek edindirme kursları açacaklarını, festivaller düzenleyeceklerini belirtirken, “Emekli Evi” projesini de en kısa sürede hayata geçireceklerini kaydetti.

Son 5 yılda Çiğli nüfusunun yüzde 33 arttığına da vurgu yapan CHP’li Gümrükçü, ”Çiğli'nin 50 yıl sonrasını görüp ona göre projeler üretmeliyiz. Geleceğe yönelik bir dönüşüm içerisine gireceğiz. Bir Çiğlililik bilinci oluşturacağız. 2019 yılı hazırlık yılımız olacak. 2020'den itibaren büyük atılımlarla Çiğli'de değişim ve dönüşüm dönemi başlayacak. Verilen her oyun hakkını vereceğiz. Seçim kazanmak kolay ama önümüzdeki 5 yıl Çiğli'yi yönetmek zor olacak.” ifadelerini kullandı.

Utku Gümrükçü son olarak Çiğli’deki askeri havaalanının sivilleştirilmesi gerektiğinden bahsederken, ilçede "Havacılık Tarihi Müzesi" açmak gibi bir planları olduğunu bildirdi. Gümrükçü, düşündükleri müze alanına bir paraşüt kulesi inşa etmeyi amaçladıklarını da ilk kez Radyo Trafik İzmir mikrofonlarından paylaştı.

Editör: Haber Merkezi