Çiğli’de yaşayan Roman vatandaşların yaşadığı mahalleyi ziyaret eden Utku Gümrükçü’ye, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun yanı sıra CHP İlçe Başkanı Mert Özcan ve İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı Murat Güler de eşlik etti.

"UTKU BAŞKAN’A BEN KEFİLİM"

Kendi mahallesinden Utku Gümrükçü için oy isteyen Milletvekili Purçu; “Martın Sonu Bahar dedik; bahara çok az kaldı. Şimdi genç, dinamik bir Başkanımız olacak. Sıfırdan başladı, partimizin bütün kademelerinde çalıştı. Gençlik Kollarında, il yönetiminde görev aldı, ilçe başkanlığı yaptı. 4 gün sonra da Belediye Başkanımız olacak. Şimdi açık ve net bir şey söyleyeceğim; aday adaylıkları sürecinde Ankara’da Genel Merkezde tüm ilçelerdeki adaylar için yoğun bir çalışma yapıldı. Herkes bir isim öneriyor, tartışmalar yaşanıyor ama Çiğli’de Utku Gümrükçü denilince hiçbir tartışma olmadan,  yüzde 99’u ‘Evet, Çiğli Utku Gümrükçü olsun’ denildi. Çünkü onun burada nasıl sevildiğini biliyoruz, Çiğli’de çok güzel çalışmalar yaptığını biliyoruz, sizlerin onu ne kadar sevdiğini biliyoruz. Yıllardır benim arkadaşım, hiçbir şekilde insan ayırmaz. Ben Utku Başkan’a kefilim. Ölüme gidiyoruz dese giderim. Mahalleden bütün oyları Utku Başkan’a istiyorum, 200 oy varsa 200 oyu da istiyorum. Beni mahcup etmeyin” dedi.

"BELEDİYE HERKESİN BELEDİYESİ OLACAK"

Daha sonra söz alan Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü; “Bu görevlere, bu makamlara kolay gelmiyoruz. Ben 20 yıldır siyaset yapıyorum. İlk kez bir yere aday oldum. Ama sadece CHP’nin değil Millet İttifakının da adayıyım. Bu koltuklara gelmek için çok çalışmak lazım ve insan ayırmamak lazım. Ben şimdiye kadar hiç insan ayırmadım, ayırmam. Belediye her mahallenin belediyesi olacak, her mahalleye eşit hizmet gidecek. Hangi mahalleye gidersem gideyim aynı şeyi söylüyorlar, az önce de yine sizler söylediniz; ‘Biz derdimizi belediyeye gidip Başkan’a anlatabilecek miyiz?’ Öyle bir sistem kuracağız ki sizin belediyeye gelmenize gerek kalmadan daha mahallede sorun neyse çözeceğiz. Ben de 2 ayda bir masayı, sandalyeyi, çay makinesini alıp geleceğim burada sizi dinleyeceğim. Çocukların sağlığı çok önemli, eğitimi çok önemli, kreşe gitmeleri çok önemli… Bunlarla ilgili işler yapacağız. Bakın, Özcan ağabeyimize; okudu, çalıştı, milletvekili oldu. Biz de gençlerimize meslek kazandırmak için eğitimler açacağız. Başka belediyeler yaptı; kepçe operatörlüğü kursu açtılar sonra da işe aldılar. Biz de ona benzer eğitimler yapıp istihdam sağlayabiliriz” dedi.

Editör: Haber Merkezi