Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Geçtiğimiz günlerde Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı “evrakta sahtecilik iddiasıyla” açılan davada beraat etmişti. Gümrükçü, konuk olduğu “Ümit Kartal ile Potkal” programında davaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘BANA YÖNELİK KARALAMA KAMPANYASI YAPILDI’

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, bu iddianın yıllar önce gündeme geldiğini ifade ederek, “ Yaklaşık dört yıldır CHP içerisinde bir grup arkadaş, 600 civarı üyenin sildirilmesi ve evrakta sahtecilik yaptığım iddiasıyla bana yönelik itibarsızlaştırma kampanyası yaptı. Bunun sonucunda 2015 yılında ben bir ilçe kongresi kaybettim. Belediye Başkan adayı olduğumda da, başkan olduğumda da bu konu sürekli gündeme getirildi. Evraklar düzenlediler, genel başkanı bilgilendirme yaptılar, kara kampanya düzenlediler” diye konuştu.

‘BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN DÜŞECEĞİM İDDİASINDA BULUNDULAR’

Belediye Başkanı olduğunda bu konunun yeniden gündeme getirildiğini belirten Gümrükçü, “Şebeke diye tarif ettiğim yapı bunu yeniden gündeme getirdi hatta belediye başkanlığından düşeceğimi ve yerime başka bir arkadaşın getirileceği konusunda iddiada bulundular. Neyse ki yargılama çok da uzun sürmedi, üç duruşmada bitti. Dün itibariyle benim bu işlemle alakalı olmadığım mahkeme tarafından tespit edildi. Zaten savcılık incelemesinde bizim yazı örneklerimiz alınmıştı ve düzenlenen ihbarnamede bunu yapanın Utku Gümrükçü olmadığı yazıyordu. Ama o şebeke bunu sürekli gündeme getirdi, şahsi karalama kampanyası oluşturdu, önümüze koymaya çalıştı. Sürekli karşımıza çıkmaya devam ettiler. Bu geldiğimiz noktada da haklı olduğum ortaya çıktı” dedi.

‘BEN ERGENEKON KUMPASINDAN ALNIMIN AKIYLA ÇIKTIM’

Gümrükçü ayrıca, “Ben Ergenekon kumpasından alnımın akıyla çıkmış insanım. Her şeyimiz açık, her şeyim ortada. Korkmamı gerektiren bir olay ya da bir insanla ilişkim de yok. Benim alnım açık, yüzüm ak. Kimse bize kara çalamaz. Bu süreçten sonra doğruları yapmaya devam edeceğim. Umuyorum ki o arkadaşlar da geçmişteki hatalardan ders alırlar, attıkları iftiranın altında ezilirler” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Çiğli’de Cumhuriyet Halk Partisi üyesi Eren Erkan Gündüz, Temmuz 2015’te kendisinden habersiz Çiğli CHP İlçe Başkanlığı’na verilen bir dilekçeyle üyeliğinin düşürüldüğünü iddia ederek, dönemin CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve CHP Çiğli İlçe Sekreteri Sebahat İssi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılığın yaptığı incelemenin ardından Gümrükçü ve İssi hakkında, eski İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve bazı isimler de aleyhte tanıklık yapınca “özel belgede sahtecilik” suçlamasıyla İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Editör: Haber Merkezi