İZ GAZETE-Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü göreve geldikten sonra, birlikte yönetim ve vatandaşla yoğun iletişim anlayışı ile hizmet üretmeye başlamış ve bu kapsamda düzenlediği mahalle toplantılarının yanı sıra toplu taşımayı da çok sık kullanarak halkla biraraya gelmeye devam etmişti.

Sosyal medyaya ise dün Gümrükçü’nün dolmuşta çekilmiş bir fotoğrafı düştü. Yakın çalışma arkadaşlarından Burak İnan bu fotoğrafı kişisel sosyal medya hesabında paylaşarak, Gümrükçü ile aralarında geçen diyaloğu yazdı

'NEDEN MAKAM ARACINI KULLANMADIN?'

Fotoğrafa bazı insanların reklam dediğini ancak Gümrükçü’nün aslında alışık olduğu şeyi yaptığını ve ihtiyaç dışında devletin aracını kullanmadığını belirten Burak İnan’ın yazısının tamamı şöyle:

“Kim olduğunu herkes biliyor, tanıyan tanıyor, karakterini biliyor, tanımayanlar da şimdi nasıl bir karaktere sahip olduğunu öğrenecek.

Şimdi, bu genç adam İzmir'in, metropolde gelişmeye en açık ilçesi Çiğli'nin belediye başkanı. Belediye başkanı olmadan önce hiç arabası olmadı, İzmir'e taşındığımda nereye gidecek olsam ona sorardım, en yakın arkadaşım olması yanında, bence bu kentte toplu taşıma ile nereye en rahat ve çabuk gidileceğini en iyi bilen kişidir kendisi.

Geçenlerde farklı tarihlerde sosyal medyada İzban'da fotoğrafları çıktı, insanlar reklam vs. dedi ama o alışık olduğu şeyi yapıyordu, ihtiyaç dışında devletin aracını kullanmıyordu.

Bu fotoğraf ise bugün sosyal medyaya düştü, ilk kaynağı ekibi olarak bulamadık, aynı dolmuşta, tanışmayan ama O'nu tanıyan birisi çekmiş anlaşılan.

Konu ile ilgili diyaloğumuz kısa ve öz oldu.

- Nereye gidiyordun?

- Ailemin yanına

- Eee neden makam aracını kullanmadın?

- E bugün Pazar

Söyleyeceklerim bu kadar.”

SOSYAL MEDYADA DESTEK GÖRDÜ

Öte yandan Gümrükçü’nün fotoğrafı bir çok sosyal medya hesabında ilgiyle paylaşılarak destek gördü.

Twitter da yüz binlerce takipçisi olan @lordsinov adlı hesapta, ‘Fotoğraftaki kişi Çiğli Belediye Başkanı… Hangisi olduğu belli değil çünkü artık başkanlar halkın içinde, halkın arasında, halktan… Onları ayırt etmek zorlaşıyor. Güzel bir akım, samimi’ açıklamasıyla paylaşıldı.

Gelen diğer paylaşımlar ise şöyle:

GÜMRÜKÇÜ VAPUR VE TRAMVAYI DA ÖNERDİ

Başkan Gümrükçü ise konu hakkındaki sosyal medya paylaşımlarına, “Vapur ve tramvayı da şiddetle tavsiye ediyorum” şeklinde esprili bir yorum yaptı.

Editör: Haber Merkezi