TUGAY CAN / TUĞÇE KAŞ / İZ GAZETE - Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü 'Halkın makamında vatandaşın huzurunda' başlığıyla sürdürdüğü halk buluşmalarını sürdürüyor. Her Perşembe Çiğli’nin farklı mahalleleri vatandaşlar ile bir araya gelen Gümrükçü, bu hafta da Çiğli Belediyesi’ne bağlı Evka-5 ve Atatürk Mahallelerinde Çiğlililer ile buluştu.

VATANDAŞI TEK TEK DİNLEDİ, NOT ALDI

Buluşmada vatandaşlar Gümrükçü'ye muhitlerinde yaşadıkları sıkıntıları sıralarken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de Çiğlilileri tek tek dinleyerek notlar aldı.Vatandaşlar yakın çevrede bulunan baz istasyonları, elektrik kesintileri, sokak hayvanları için mama ve su kapları gibi noktalarda belediyeden talepleri sıraladı.
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün mahalle ziyaretlerine ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan da katıldı. İz Gazete’ye özel demeç veren Özcan, “Ekibiyle, bürokratlarıyla beraber halkın derdini dinlemesi örgüt anlamında bizim de elimizi güçlendiriyor. Bu devam edecek. Henüz altı mahalle gezildi. Biz de kendisine destek olmaya geldik” diye konuştu.
Problemlerin çözümü noktasında planlı bir çalışma yürüteceklerini kaydeden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise 'Siz belediyeye değil biz sizin yanınıza geldik' dedi.

‘YETKİ BİZDE, ANCAK BU İLÇEYİ SİZLERLE BİRLİKTE YÖNETMEK İSTİYORUZ’

Vatandaşların sorununu dinlemeden önce Çiğlililere seslenen Gümrükçü şöyle konuştu: “Bu bizim altıncı mahalle buluşmamamız. Bizi siz seçtiniz. Oy verene de vermeyene de herkese teşekkür ederiz. Demokrasi tecelli etti. Yetki, görev bizde. Ancak biz bu ilçeyi sizlerle beraber yönetmek istiyoruz” 

‘SİYASETÇİ ÇOK KONUŞUR, AZ İŞ YAPAR, BEN BUGÜN DİNLEMEYE GELDİM’

Gümrükçü ayrıca “Sizin taleplerinizi dinleyip onları hayata geçirmek istiyoruz. O yüzden bu buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bir de hayırlı olsun demek için gelmek isteyen arkadaşlarımız oluyor. Bizim oraya kadar yorulmanıza gerek yok, biz makamı ayağınıza getirdik. Ben şimdi susacağım. Siyasetçi çok konuşur, az iş yapar. Ben bugün dinlemeye geldim. Sizleri dinleyeceğim ve notlar alacağım. İşi tersine çevirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

‘OY VERENLE DE VERMEYENLE DE BİR ARAYA GELİYORUZ’

İz Gazete’ye de özel açıklamalarda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Vatandaşın derdini birebir dinleyebilmek için makamımızı halkın ayağına götürüyoruz. Toplam altı mahallede çalışma gerçekleştirdik. Biz bir taraftan arkadaşlarla hem seçim sonrası buluşma yapıyoruz, helalleşiyoruz oy verenle ya da vermeyenlerle bir araya geliyoruz.  Hem de sorunları yerinde dinliyoruz” şeklinde konuştu.
Gümrükçü “Belediye Başkan yardımcılarımız bugünden itibaren muhtarlarla beraber 26 mahallede 20-30 kişilik odak toplantılar düzenlemeye başlıyorlar. Onlar da bir taraftan sorunları tespit edecekler" dedi. 

‘VATANDAŞ BİZDEN EYFEL KULESİ YAPMAMIZI İSTEMİYOR’

Önümüzdeki hafta mahalllelere şikayet sandığı kuracaklarını ifade eden Gümrükçü, "Muhtarlıklarımıza sandıkları dağıttık. Çiğli’nin sorunlarının haritasını çıkarmak istiyoruz. Aynı zamanda mahallelerin en önemli sorunlarını tespit edip, çözerek bir beş yıllık planlama yapmaya çalışıyoruz. Vatandaş bizden Eyfel kulesi yapmamızı istemiyor. Sıkıntılarının çözüm arıyor. Çöplerinin toplanmasını, nefes alacağı parkların olmasını, sosyal tesisler kurulmasını istiyor. Bunun dışında da geçmişten gelen bazı kronikleşmiş sorunlar var. Bunların tamamını bir program içerisinde çözeceğiz. Dört yıl boyunca yapacaklarımızı bir stratejik eylem planı içerisinde değerlendireceğiz" şeklinde konuştu 

‘YENİ BİR ÇİĞLİ YARATACAĞIZ’

Bu tip buluşmaların devam edeceğini dile getiren Gümrükçü “En kötü ihtimalle yılda bir defa bu şekilde vatandaş ile buluşacağız. Ancak öncelikle problemleri tespit etmeliyiz ki vatandaşın huzuruna daha rahat çıkabilelim. Elimizdeki bütçeyi plana uyduracağız. Yeni bir Çiğli yaratacağız. Önümüzdeki hafta burada aldığımız notları sahaya gelip, yerinde çözmeye çabalayacağız” dedi.

‘İNSANLARIN EN BÜYÜK ŞİKAYETİ BAŞKANA ULAŞAMAMAKTI’

Çiğli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen uygulama hakkında İz Gazete’ye konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ise Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün partinin içerisinden gelen bir isim olduğuna dikkat çekti. 
Özcan “ Belediye Başkanımızın seçim süreci içerisinde verdiği bir sözdü. İki ay içerisinde gerçekleştirdi. Çok olumlu tepkiler de aldı. İnsanların şikayeti başkana ulaşamamaktı. Geçtiğimiz dönemlerde yaşanan şikayetlerin en büyüğü buydu. Vatandaş ‘Biz başkana derdimizi anlatmak istiyoruz’ diyordu. Böyle bir şans verdiği için başkan İzmir’de tek oldu. Bu diğer başkanlara da örnek olur” diye konuştu.

MERT ÖZCAN’DAN İKİNCİ DÖNEM VURGUSU: ‘YÜZDE 80’İ BULACAKTIR’

Özcan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekibiyle, bürokratlarıyla beraber halkın derdini dinlemesi örgüt anlamında bizim de elimizi güçlendiriyor. Bu devam edecek. Henüz altı mahalle gezildi. Biz de kendisine destek olmaya geldik. 
“Utku başkan örgütten gelen bir arkadaşımız. Çiğli tarihinde rekor bir oy ile seçilen bir arkadaşımız. Ben onun yönetimindeydim. 62.8 ile belediye başkanı olmuştu. Vaat ettikleriyle ikinci dönemde yüzde 70’i yüzde 80’i bulacaktır diye düşünüyorum. Kendisine teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi