ÜRGEN TEPE / İZ GAZETE - CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü'nün, 16 Nisan Referandumu'nda olduğu gibi, sadece liderlerin değil, toplumun tüm kesimlerinin mücadele ederek 24 Haziran'da seçimin kazanılacağını anlatması üzerine,  Ümit  Kartal  CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin  seçim meydanlarında  attırdığı slogan olan  "Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir memleketi kurtarır"  sözünün bu duruma tezat olduğunu, İnce'nin memleketi tek başına kurtaran 'yiğit' olarak anlaşıldığını söyledi.  Gümrükçü ise "Bu sözleri ben de referandumda kullanmıştım. Ama sonuna 'Bir oy vatan kurtarır' demiştim. Bu slogana şunu eklemek lazım: Bir oy  vatan kurtarır" dedi.

'KANİ BEKO İZMİR'İN ÖZ EVLADIDIR'

Aday  adayları değerlendirmesinde de bulunan Gümrükçü eski DİSK Genel Başkanı Kani Beko'ya sahip çıkarak " Kani Beko İzmir'in çocuğudur, İzmir'den DİSK başkanı olmuştur. İzmir'de yaptığı sendikacılık sürecinin sonunda genel başkanlık noktasına gelmiş bir isimdir. İzmir çocuğudur, Karşıyaka çocuğudur, Şemikler çocuğudur. Kani bey ithal birisi değildir.İzmir'in öz evladıdır.  Devrimci işçi sendikalarının başkanlığını yapan, arkasında binlerce örgütlü işçi bulunan  az önce çizdiğim profile uyan uygun isimlerin başında gelir." dedi.

'SORUMLULUKLARIM VE VİCDANIM AĞIR BASTI'

Kulislerde adı milletvekilliği aday adaylığı için geçen Gümrükçü,  Ümit Kartal'ın  "Adınız milletvekili  aday adayı  olarak geçiyordu. Utku Gümrükçü 20-25 yıldır politika yapıyor, etkili bir figür,  muhtemelen o da ilk seçimlerde milletvekili aday adayı olacaktır diye bir söylenti söz konusuydu. Neden aday olmadınız ?"  sorusuna cevap veren   olarak şu sözleri söyledi:  " Seçim 2019 Kasım'ında olsaydı, belki ben de aday olurdum. Bu seçimde  de aday olup olmamayı  ciddi bir şekilde düşündüm. Ama sorumluklarım  ve  vicdanım ağır bastı.  Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve Türkiye'nin  geleceği benim makamım, mevkiimin  çok ötesinde. Türkiye'nin geleceği için benim ilçe başkanı olarak daha faydalı olacağımı düşündüm. Bir çok seçim geçirdim, bu saha tecrübesini,  bu başkanlık tecrübesini aday adayı ya da milletvekili listesine girme noktasında zafiyete uğratmayayım dedim. "

Editör: Haber Merkezi