Saygı duruşu  ve istiklal marşının ardından söz alan Chp Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’nün hedefinde  geçtiğimiz günlerde basına belediyenin çok borcu var diye demeç veren AKP Çiğli İlçe Başkanı Mesut Demirkaya vardı.

Utku Gümrükçü yaptığı konuşmasında; “9 Eylül partimizin kuruluş yıldönümü olarak kabul edildi. Yıllardır yobazlıkla, gericilikle, emperyalizmin içimize soktuğu ajanlarla, dış güçlerle Türkiye’nin bağımsızlığı için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemiz devamlı sürecek. Chp 90 küsur yıldır ayakta kaldı. Bundan sonrada dimdik durmaya devam edecek. Geçtiğimiz günlerde yerel seçim atmosferi başlayınca Ak Parti İlçe Başkanı belediyemizi eleştirmiş, borçları var demiş. Borcu olan belediye iş yapan belediyedir. Bir belediyenin borcu yoksa o belediye de üretim yoktur, iş yoktur, hizmet yoktur. Bir de demiş ki Çiğli’yi alacağız. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Birliğimizi beraberliğimizi bozmadığımız sürece, örgüt, belediye, kadınlar, gençler el ele verdiğimiz sürece Chp’nin 99’da Çiğli’ye diktiğimiz bayrağımızı hiç kimse indiremez. Bundan hepimiz emin olalım. Artık yerel seçim sürecine başlıyoruz. Yakın zamanda bir örgüt toplantısı düzenleyerek çalışmalarımıza başlıyoruz. Partimizin kuruluş yıldönümü ve İzmir’in kurtuluş yıldönümü kutlu olsun” sözlerine yer verdi.   

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise; “9 Eylül iki konuyu ifade ediyor. Bir Kuvay-ı Milliye’nin devamı olan Chp ‘sini ifade ediyor ve 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşunu ifade ediyor. Yıllardır emperyalizm böl yönet mantığıyla geri kalmış ülkelerde saltanat sürmüştür. Onlardan aldığı rantlarla kendi ülkelerindeki halkını mutlu bir azınlık olarak geçinmiştir. Şunun bilincinde olmalıyız ki şuanda komşularımızla var olan savaş yine emperyalizmin savaşıdır. Biz Misak-ı Milli sınırlarımız içerisinde bölünmez bütün olarak bir arada durmak zorundayız. Bir takım insanların dini kullanarak, iktidarda kalmalarının sonu gelecektir. Partimiz hiçbir zaman bölünemez. Ülkenin huzura erebilmesi için elinden geleni gösterecektir. İzmir’in Kurtuluşu ve Partimizin 96. Yıldönümünü canı gönülden kutluyorum” dedi. 

Eha Ege

Editör: Haber Merkezi