İZ GAZETE - Açıklamasına salondakileri selamlayarak başlayan Gümrükçü 7 Ocak’ta bir yolculuğa çıkacaklarını ve ‘yürüyelim arkadaşlar’ dediklerini belirtti.

Salona ‘Örgütün adayı Utku Gümrükçü’ sloganı eşliğinde giren Gümrükçü, ‘Mahallesinde delege seçtirilmeyen, ilçe yönetimlerinde başarısız kılınan, ama bir gün Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarından uzaklaşmayan ve tam bağımsız Türkiye ideali için çalışan sizlerin sesi olmak için aday olduk.’ sözleriyle adaylığını açıkladı.

‘BİZİM RUHUMUZDA DENİZ GEZMİŞ RUHU VAR’

Gümrükçü tarihi bir mücadele verdiklerini vurgulayarak  "Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü için, Mustafa Kemal’in devrimlerini yaşatma mücadelesi için.. Bizim arkamızda kim var? Sizler varsınız, Mustafa Kemal Atatürk var, Kuvayi Milliye kahramanları var, Müdafa-i Hukuk cemiyetleri var, İsmet İnönü’ler var. Bizim ruhumuzda Deniz Gezmiş’in ruhu var. Kerbela’da şehit edilenlerin ruhu var. Bizim arkamızda hiçbir sermaye grubu yok, kamu gücü yok. Bizim arkamızda sadece örgütün gücü var. Rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk, kitabımız Nutuk. İlhamımızı buradan alıyoruz. 18 yaşımda üye olduğum partimin ilçe yönetimlerinde, gençlik kollarında, il yönetimlerinde görev yaptım. Artık 30 ilçesini bildiğim, karış karış gezdiğim, tarlada çalışanlarını gördüğüm, parti için koşturanlarını gördüğüm, fabrikalardaki işçilerin yanında olduğum İzmir’de sizlerin de onayı ile bende varım dedim." dedi. 

‘BU KONGRE KİMSENİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI YARIŞI DEĞİLDİR’

2003 yılı il yönetim kurulunun yer aldığı görseli gösteren Gümrükçü, “İşte emekse emek, burada Zikri Dursun, rahmetle anıyorum parti emekçisiydi, burada Utku Gümrükçü 21 yaşında bir genç. 18 yıldır beni bu partide beni siz var ettiniz, siz büyüttünüz. Ben sizlerin emeklerinizle dualarınızla yoğruldum. Sizinle birlikte omuz omuza mücadele ettim. 7 Ocak’ta o sandıktan örgütün özgür iradesiyle, kimsenin dayatmasıyla değil çiçekler güller açacak. Hep birlikte 2019 belediye seçimini değil, kim belediye başkanı olacak değil, Cumhurbaşkanlık seçimini nasıl kazanacağız onun çalışmasını yapacağız. Bizim kavgamız yerel seçim kavgası değil ve bu kongre de kimsenin belediye başkanlığı yarışı değildir.” dedi.

'BU KONGRE CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN İKTİDARI İÇİN OLACAK'

7 Ocak’ta yapılacak kongrede örgütün sesi olacaklarını ve hiçbir belediye başkanıyla yarışmadığını söyleyen Gümrükçü, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin birliğe beraberliğe ihtiyacı var, dayatmalara değil. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘hürriyet ve istiklal benim karakterimdir’ diyenleriz. 7 Ocak’ta sandıkta, 2019’da İzmir’in dağlarında çiçekler açtıracağız." diyerek değişimin adayı olduğunu vurguladı ve “Bugün değilse ne zaman. Bu parti değişecekse, emek öncelik olacaksa, alın teri dökenlerin, tarlada izi olanların sözü geçecekse biz varız hep birlikte bu İzmir’i kucaklayacağız. Sizden tek bir ricam var partinin birliği hepimizin üstünde, hiçbir arkadaşımızı eleştirmeyeceğiz, bizim yarışımızda çirkinlik yok, olmaz. Hepsi bizim yoldaşımız, kardeşimiz. 2015’te bir seçim yaşadık, aynı şeyleri tekrar etmeyeceğiz. Bu kongre partinin birliği olacak. Bu kongre Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için olacak. Bu kongre Kemal Kılıçdaroğlu’na İzmir’den yürekli ses verenlerin olacak. Değişimin adayıyız, gelişimin adayıyız, gençliğin adayıyız örgütün adayıyız. İzmir’in salonları, alanlarını kuşatacağız.” dedi.

‘DENİZ BENİM YOLDAŞIM, DOSTUM, ARKADAŞIM’

7 Ocak’taki kongredeki en güçlü rakibi olarak gösterilen Deniz Yücel için de konuşan Gümrükçü, ‘Deniz benim yoldaşım, dostum, arkadaşım. Ben Deniz’i çok severim, o da beni çok severi biliyorum. Geçen kongrede il delegesiydi ve il yönetimine girmem için bana oy vermişti. Eminim bu kongrede aday olmasaydı yine bana oy verirdi. Yolu açık olsun.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi