TUGAY CAN / İZGAZETE - Törene ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın yanısıra birçok STK yöneticisi ve çok sayıda Cumhuriyet Halk Partisi delegesi katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, davetlilere Gültepe Spor Merkezi ile ilgili kısa bir tantım videosu izlettirildi.

VATANDAŞI DİNLEDİ

Alana girdiği sırada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yaşlı bir vatandaşı uzun süre dinledi. Talebini dile getirme şansı bulan vatandaş, Pekdaş’a teşekkür ederken, Pekdaş da sorunun çözümüne dair yardımcılarına talimat verdi.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, davetlilere Gültepe Spor Merkezi ile ilgili kısa bir tanıtım videosu izlettirildi.

“SÖZ VERMİŞTİK...”

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptığı konuşmada, “Bugün burada bir hayalimizi gerçekleştiriyoruz.Seçim çalışmalara başladığımız sırada bizden ilk istenen şey bir spor merkeziydi.Onlara söz vermiştim. Bu sözü tuttuğumuz için mutluyuz.” dedi. Konuşması sık sık tezahuratlarla kesilen Pekdaş, “Bu merkezleri çoğaltmak görevimiz. Gültepe eski ekmek fabrikası, terk edilmiş bir binaydı. Mahalleli de buradan çok muzdaripti. Hem burayı ıslah etmek, hem de Gültepe’ye bir spor merkezi gerekiyordu.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Gültepe Spor Merkezi’nin inşası için gereken 9 milyon liranın yarısının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını aktaran Pekdaş, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyorum.” dedi. Pekdaş “İnşaat son sürat ilerliyor. Umuyoruz dönem başı hizmete açılacak. Gültepeyi sosyal olarak canlı bir hale getirmek istiyoruz. Gültepede altyapı sorununu çözdük. Bu anlamda da Gültepe büyük kazanç içerisinde.” ifadelerini kullandı.

“BUNLAR İLK ADIMLAR”

Barınma ihtiyacının tek başına yeterli olmadığını aktaran Pekdaş, “Gültepe’nin eski imar yöntemlerine göre yapılaşması mümkün değil. Biz bu yüzden yeni imar planları yaptık. Gültepe de adım adım sağlıklı bir kentte olması gereken altyapı gerçekleşecek. Bunlar henüz ilk adımlar.” dedi. Büyükşehir belediyesinin tünel çalışmasını hatırlatan Pekdaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tünel Gültepe’nin ulaşım sorununu çözecek. Gültepe de adım adım sağlıklı bir kentte olması gereken altyapı gerçekleşecek. Burada katkılarını bizden esirgemeyen kocaoğlu ve siz değerli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum.”

"KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR ZORUNLULUKTUR"

Kocaoğlu yaptığı konuşmada bu tesisin Gültepe için hayırlı olması temennisinde bulunurken, Hem Buca hem de Bornovayı kurtaracak , İzmir’e yapılan en uzun tünel ile Gültepe’nin ulaşım probleminin de çözüleceğinin altını çizdi. Kocaoğlu ayrıca tünelin iki sene içerisinde biteceğinin müjdesini verdi. İzmir'in her konuda Türkiye’ye örnek olacak şekilde davranması gerektiğini vurgulayan Kocaoğlu, “Kentsel dönüşüm bir zorunluluktur. Kentsel dönüşümden sağlanan rantın mal sahiplerine, yani vatandaşa kalmasını, içeren Büyükşehir’in de kefil olduğu bir çalışma başlattık. Gültepe gibi yerleşimi çok sıkışık yerlerde sizlerin tatmin olması için buraların arsa fiyatlarının artması gerekir. Her iş her zaman yapılabilir ancak işlin bir kıvamı vardır. Biz daha düşük yoğunluklu yerlerde kentsel dönüşüm gerçekleştirerek bir model geliştiriyoruz. Bugün Gültepe’den İzmir merkezine türkü söylerek 30 dakikada yürüyebiliyorsunuz. Böyle kıymetli bir yerde mal sahibine daha fazla pay kalmalıdır. Buranın dönüşüm kıvamına gelmesi lazımdır. Gültepe düşünülmüyor değil. Ancak bu anlattığım nedenlerden ötürü doğru zamanı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.“Popülist olarak seçimden önce iş yapmak değil.” diyen Kocaoğlu “Önemli olan işi doğru yapmak, aklın ve bilimin eşliğinde çalışmak, bölgeyi kalkındırımaktır.” dedi.

GÜLTEPE’YE BORCUMUZ VAR

Kocaoğlu son olarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak olarak Gültepe’ye bir borcumuz var. Bu nedenle Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş’a bize bu borcu ödeme fırsatını verdiği için teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşümle birlikte, Gültepe’ye nice spor tesisleri, piknik alanları, yollar yapılacaktır.” şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi