İZ GAZETE - Aday olma sebebi hakkında konuşan Gülşah Durbay, "Gençler işsiz ve güvencesiz. Kadınlar eşitlikten mahrum. İktidar bu sorunlara çözüm olamıyor, aksine sorunları körüklüyor. Biz de CHP olarak halkın sorunlarına çözüm olmak için çalışıyoruz. Aday oldum çünkü daha çok çalışmak istiyorum, Manisa'da çalmadık kapı, dokunmadık kişi bırakmayacağız. Şu an oy oranımız yüzde 25'lerde, gönül ister ki yüzde 50 olsun ama elimizde bir sihirli değnek yok. Elimizden geleni yapıyoruz, hedefimiz en az yüzde 30 " diye konuştu.

Durbay ayrıca, "Ben gencim ve kadınım diye asla oy istemiyorum. Memleket meselelerinde söyleyecek sözüm var. Donanımlıyım ve sorunlarımıza çözümlerim var. O sebeple aday oldum" dedi. 

'BİR İZMİR OLMAK İSTİYORUZ' 

Gülşah Durbay, İzmir hakkında ne düşündüğüne dair şöyle konuştu: "İzmir'i hem çok seviyoruz hem de biraz kızıyoruz. Kızmamızın sebebi İzmir'in biraz gölgesinde kalmamız. Tabii ki bu İzmir'in suçu degil, ister istemez onun sosyal gücünden yararlanıyoruz. Ama biz de artık bir İzmir olmak istiyoruz" dedi. 

'BİZ ARTIK MEMLEKETİ YÖNETMEK İSTİYORUZ' 

Durbay, "Bugün öğrenciler yemek parası bulamadığı için intihar ediyor. Bir vatandaşımız kendini işsizim diye yaktı. Türkiye bir uçuruma sürükleniyor ve iktidar bunu körüklüyor. Milletimizin tek alternatifi CHP. Biz artık memleketi yönetmek istiyoruz. Bunun için hazırız" dedi. 

İl başkanı olduğu takdirde bir sonraki siyasi hedefi hakkında konuşan Durbay, "Arkadaşlarım hep beni milletvekili olmam için destekliyordu. Ama ben muhalifte milletvekili olmaktansa gelecekteki iktidar partisinin il başkanı olmak istiyorum" dedi. 

'TUNÇ SOYER'DE SAMİMİYET VAR' 

"Tunç Soyer'i görünce içimize bir samimiyet çöküyor. Siyasetçilerin kesinlikle güler yüzlü olması gerektiğine inanıyorum. Tunç başkanda bu samimiyet, bu sıcaklık var. Kendilerinin çalışmalarını takip ediyor ve İzmir için yaptıklarını çok beğeniyoruz. Eğer il başkanı olursam ondan fikir ve öneri almak, birlikte çalışmak isteyeceğiz. Çok güzel işler yapıyor ve umarım birlikte çalışma imkanı buluruz" dedi.

'KENDİLERİNE BAKSINLAR' 

AKP'nin ' FETÖ'nün siyasi ayağı CHP'dir' iddialarına tepki gösteren Durbay, "2004' te Milli Güvenlik kurulunun 'Fethullah Gülen tehlikelidir, önlem alınmalı' uyarısını Erdoğan sümen altı etmişti. Geçtiğimiz zamanlarda CHP olarak bir önerge verdik araştırılması için kabul etmediler. Biz de 'Tamam biz olmayalım siz önerge verin çoğunluk sizde' dedik onu da dikkate almadılar. Eğer öyleyse neden araştırmadılar, delilleri sunmadılar? Hiçbir şey delil sunmazken araştırmaya hayır derlerken CHP'yi suçlayamazlar. Televizyonda yayın yapıyorlardı, 'Okyanus ötesinden sesleniyoruz, dön gel' diye, şimdi dönüp kendi odalarına baksınlar' dedi. 

'İSTEDİĞİ GİBİ AT KOŞTURAMAYACAKLAR' 

Durbay, "CHP Türkiye'de gündem oluşturabiliyor ama Manisa'da gündem oluşturamıyor. Şu an suyu en pahalı kullanan kent Manisa. Biz il örgütü olarak tek yumruk hale geldiğimizde Cengiz Ergün bilecek ki Manisa Büyükșehir Belediyesi istediği gibi at koşturamayacak' dedi.

Editör: Haber Merkezi