İZ GAZETE- İZ Web TV'de yayınlanan 'Tugay Can ile Herkes Konuşacak' programının konuğu İzmir Barosu İnsan Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi avukat Ali Deman Güler, soruları cevaplandırdı.

Avukat Ali Deman Güler, İzmir Barosu'nun 10 Aralık İnsan Hakları Günü adına bir haftalık etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, "İzmir Barosu olarak günü aşan bir şekilde bir haftaya yayarak kutlamak istedik. İçinde bulunduğumuz durum kutlamaya pek olanak sağlamasa da böyle bir gün olduğunu yurttaşlarla paylaşmak için etkinlikler hazırladık, mesela geçtiğimiz günlerde Suruç Katliamı'nı konuştuk. Ama yaptığımız karamsar bir tablo anlatmak, bunun üzerinden hukuk siyaseti gütme amacında değiliz. Çok umutluyuz. Bu kötü gidişi durduracağımızı ve Türkiye' yi çağdaş bir ülke haline getireceğimize inanıyoruz" dedi.

'İZMİR FARKLI BİR KENT' 

Avukat Deman Güler, "İzmir, Türkiye'nin çoğundan ve geri kalanından farklı bir kent. İzmir çoğulculuğun ve demokrasinin hakim olduğu bir kent. Eğer gerginlik üzerine bir siyaset kurulmak istiyorsa bu İzmir'e yakışmıyor. İzmir'in tarihsel birikimi ve refleksleri de bunu reddediyor" dedi. 

'EN YÜKSEĞİ NEYSE ONU TALEP EDECEĞİZ' 

Ali Deman Güler ayrıca, İzmir Barosu olarak İzmir'i insan hakları başkenti yapma amacı taşıdıklarını ifade ederek, "İzmir Barosu'nun bir önerisi var, İzmir'i insan haklarının başkenti yapacağız. Başta İzmir Büyükșehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere, Çiğli Belediye Başkanı ve birçok başkanımız bu belgeyi imzaladı. Birlikte bir yola çıktık. İnsan haklarının başkenti olmak bize şunu getirecek. Haklarımız, özgürlüklerimiz İzmir'de kısıtlanmayacak ve dünyada en yüksek standart neyse onu talep edeceğiz. İnsan hakları alanında çalışmalar yapacağız, insan hakları köyü açma, çocuk hakları kenti yapma fikrimiz var. İzmirliler şunu unutmasın, burası özel bir kent. Eğer başarabilirsek İzmir kalkınacak ve tüm Türkiye'de model olacak. Bunu yerelden başlatacağız. Madem ki merkez hükumet olarak insan haklarını kabul etmiyorsunuz, madem ki insan hakları ile ilgili projeksiyon geliştirmiyorsunuz o halde biz geliştireceğiz. Sadece mevcutu eleştiren değil, önerilere değiştiren bir hukuk siyaseti amacı güdüyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi