İZ GAZETE – Can Radyo’da Doğan Beyazgül’e konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Urla Belediye Başkan Aday adayı Murat Gül, mevcut ekonomik çıkmazın Urla’ya da yansıdığını dile getirdi. Gül, “Bu durum nedeni emekçilerin emeklerinin karşılığını alamamalarıdır. Böyle olunca köylü ve çiftçi mecburen topraktan uzaklaşmak durumunda kaldı.” diye konuştu.

Gül sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ancak yerel yönetimlerde tarımı nasıl düzelteceğimize dair çok güzel örnekler var. Örnek vermek gerekirse Ovacık Belediye Başkanı’nın bu anlamda çok güzel projeleri var. Bizim kendi partimizde, komşu ilçemiz Seferihisar’da, sayın Tunç Başkanı’mızın çok önemli işleri var. Yani her şeyi yukarıdan beklemeden, yerel yönetim anlayışı ile bir şeyleri başarmak mümkün. Bizim Urla’da yapacağımız projede de Belediye, köylülerle ortak bir kooperatif kursun düşüncesindeyiz.”

‘URLA’YI KORUMALIYIZ’

“Sibel Hanım Urla’nın tanıtımı konusunda yaptıkları yadsınamaz. Ancak bizim bir numaralı görevimiz Urla’yı yaşanabilir bir yer olarak kılmak. Buna çok dikkat ediyoruz. Urla’nın Urla olmasındaki değerleri yitirirsek, bizler de cazibemizi yitiririz diye düşünüyorum. Zaten ben de bu nedenle Urla’da yaşıyorum. Urla bizlere hayattan beklentilerimizi veriyor. Biz de Urla’yı korumalıyız diye düşünüyorum. Ancak bir yandan da kendi kent dinamiği de olmalı.”

‘TARIM SEKTÖRÜNDEN BİR ARKADAŞIMIZ MECLİS ÜYESİ OLACAK’

Gül, meclisteki kontenjan hakkını ne yönde kullanacağını sorulması üzerine,

“Belediye Başkan adaylarının, mecliste bir kontenjan hakkı vardır. Ancak biz tek başımıza hareket etmiyoruz, hepimiz bu ailenin birer ferdiyiz. Biz bu meseleleri öncelikle aile içinde konuşacağız. Ben kontenjanımı, özellikle şu yönde kullanmak istiyorum, özellikle köylü arkadaşlarımızdan, tarım sektöründen bir meclis üyemiz olacak. Yeri geldiğinde bunu tüm arkadaşlarımızla tartışacağız. Tarım yapan arkadaşlardan kendilerine bir temsilci seçmelerini isteyeceğiz.” yanıtını verdi.

‘BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ’

24 Haziran sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ivme yakalayabilmesi için genç adaylara ihtiyaç duyduğunu ifade eden Gül, “Bu konuda büyüklerin daha sağduyulu olacağını düşünüyorum. Bazı meselelerden dolayı, ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partisi olarak kamuoyunda fazla tartışıldık. Sonuçta bir aileyiz ve yeniden bir aradayız. Birlikte yürüyeceğiz. Ülkede kötü giden o kadar şey varken, Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan aile içi bir kavga gündeme taşınmak isteniyor. Bunların çok fazla büyütülmemesi gerek. Yaralar sarıldı ve artık seçime gidiyoruz.” ifadelerini kullandı.

’TEKZİP YAYINLANDI’

Gül ayrıca geçtiğimiz hafta basına yansıyan, Urla’da İskender Bey Çiftliği olarak bilinen arazilerin 1.derece sit alanından 3.derece sit alanına dönüşmesinde etkisi olduğu yönündeki iddialara da yanıt verdi. Gül, “2002 yılından Danıştay 6. Hukuk Dairesi’nin kararıyla yapılmış bir yerdir. Ben şehir plancısı değilim. Harita mühendisiyim. İmar planlarını şehir plancıları yapar, harita mühendisleri uygulayıcılardır. Zaten yapılan haber için ertesi gün tekzip yayınladılar.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi