CHP İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, haklarında geçici kapatma kararı derneklerle ilgili açıklama yaptı.

Aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği, Barış Derneği ve Gündem Çocuk Derneği gibi derneklerin de olduğu 370 sivil toplum örgütünün geçici kapatma kararı sonrasında ÇHD'ye gerçekleştirilen baskın ve avukatların gözaltına alınmasına tepki gösteren Altıok, ‘Güçlü demokrasi güçlü sivil toplumla mümkündür’ dedi.

“Haklarında kapatılma kararı alınan bu sivil toplum örgütlerinin hangi kriterlere göre seçildiği bizler ve tüm kamuoyuna merak konusudur” diyen Altıok, ÇHD’nin kırk yıldan fazladır demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren hukukçuların örgütü olduğunu ifade etti.

Sivil toplum örgütlerinin demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Altıok, yaşananların demokrasiyi gerilettiğini ve totaliter bir rejim görüntüsünü pekiştirdiğini söyledi. “15 Temmuz darbe girişimi sonrası darbe ve darbecilikle mücadele edilmesi gerekirken artık oklar toplumun tüm katmanlarında yer alan muhaliflere dönmüştür” diyen Altıok, durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.  

Editör: Haber Merkezi