Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İz Web TV’ye konuk oldu, Doğan Beyazgül’ün sorularını yanıtlayarak gündemi değerlendirdi.

'AKP İKTİDARA GEÇTİĞİNDEN BERİ ADALETTEN BAHSETMEK MÜMKÜN DEĞİL'

Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Beştepe'de yapılacak olan yeni adli yıl açılış törenine yönelik tartışmalar hakkında konuşarak, "Biz her zaman temel hak ve özgürlüklerin ve bu ülkede yaşayan insanların adalet duygusunun daha fazla gelişmesi gerektiğine inandık. İçinde bulunduğunuz ortam hukuk sistemine ve adalete çok ciddi saldırılar barındıyor. Son on yedi yıldır AKP iktidarıyla başlamış bu süreçte adaletten bahsetmek mümkün değil. Sadece bir adamın iki dudağı arasında geliştirilen, birilerinin keyfiyetle karar aldığı bir süreç geçiriyoruz ve bunun yansımasını görüyoruz. Bulunduğumuz konum hiç iç açıcı değil. Bu külliye ziyareti sırasında kendi iradesini kullanan avukatlar üzerinde ciddi bir baskı var. Bu avukatlarımızın düşüncelerini desteklemek üzerine her zaman yanlarında olacağız" diye konuştu.

'BİZ KUCAKLAYICI BİR PARTİYİZ'

Çağrı Gruşçu, İçişleri Bakanı'nın seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atamasının demokrasiye bir darbe olduğunu vurgulayarak, "Bu asla tasvip etmediğimiz bir süreç ama net söylemek gerekirse bundan sonraki süreçte CHP demokrasinin teminatı olarak üzerine düşeni yapacaktır. Biz kucaklayıcı ve demokrasinin tüm değerleriyle ayakta kalması gerektiğine inanan bir partiyiz' dedi.

'BU SUYU GETİRECEK OLAN CHP'DİR'

Çağrı Gruşçu, İzmir'de üst üste gelen orman yangınlarına yönelik, "İzmir'de ormanlar yanıyor ve bu ormanların yanmasında çok ciddi eksikler gözlemledik ve bu eksikliklerin de Sayın Bakan Pakdemirli'nin ve kurmaylarının eksiklikleri olduğunu tespit ettik. Aslında Türkiye'de çok ciddi bir yangın var, biz bu yangını görmek zorundayız, bu yangına suyla gitmemiz lazım. İnanıyorum ki bu suyu getirecek olan Cumhuriyet Halk Partisi'dir" diye konuştu.

'SOYLU'YA PEJMÜRDE KELİMESİNİ AYNEN İADE EDİYORUM'

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kayyumla görevden alınan belediye başkanlarıyla bir araya gelmiş, İçişleri Bakanı Soylu bunu eleştirerek, 'Buradan söylüyorum: İşini yap, başımızın üzerinde yerin var ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz" ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadelere tepki gösteren Gruşçu, "Ekrem İmamoğlu işini gayet iyi yapan bir belediye başkanıdır. Sayın İmamoğlu'nun topluma kucaklayıcı ve birleştirici davranması birilerini rahatsız etmiş gibi görünüyor. Bu toplumda ayrıştırma, kutuplaştırma üzerine siyaset yaparak ayakta kalan AKP, 'böl, parçala, yönet' senaryosu üzerine bu ülkeyi inşa etmeye çalışıyor. Buradan Soylu'ya 'pejmürde' kelimesini aynen iade ediyorum. Bu ülkeyi pejmürde haline getiren kendisinin anlayışı ve zihniyetidir ve bu zihniyet yüzünden ülkemizde ekonomi, sağlık, adalet, istidham pejmürde halde" diye konuştu.

'KENDİSİ BİRLİKTE ÇALIŞMAKTAN GURUR DUYDUĞUM BİR ABİM'

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Konak'ta İlçe Başkanlığı'na tekrar aday olma düşüncesini, "Bu benim tek başıma alabileceğim bir karar değil, bütün ekip arkadaşlarımla alabileceğim bir karar. Eğer onlar uygun görürse ben her zaman varım" cümleleriyle ifade etti.

Abdül Batur'un 'Eğer Çağrı Gruşçu tekrar aday olursa ben desteklerim' cümlelerine karşılık teşekkürlerini ileten Gruşçu, "Bu partiye emek vermiş kim varsa mücadele etmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sayın Başkanımız Abdül Batur, bu açıklamasıyla partideki kucaklıyıcı tavrı da ifade etmiştir. Kendisi aynı zamanda, beraber yürümekten ve birlikte çalışmaktan onur ve gurur duyabileceğim bir abim" dedi.

'SAYIN DENİZ YÜCEL'İN EKSİKLİKLERİ OLABİLİR AMA...'

Çağrı Gruşçu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel hakkında şu cümleleri kaydetti:

"Sayın Deniz Yücel, yaptığı çalışmalarla şu ana kadar gerekli olan her şeyi yerine getirmiş bir başkanımız. Siyasette yeni figürleri kazanmak, parti içerisi yarışta olmadan, baskı altında kalmadan onun varlığını daha ileriye taşıyacak bir anlayışta olmamız gerekiyor. Büyüklerimizin değerlerini benimseyen ama kendi dinamizmini içine katan yeni insanlara ihtiyacımız var. Elbette yanlışımız ve eksiklerimiz var ama birbirimize doğru noktalardan bakmamız gerekiyor. Biz bir takımsak bardağın dolu tarafından bakmayı öğrenmemiz, boş tarafını doldurmamız gerekiyor. Sayın Deniz Yücel'in eksiklikleri olabilir, orada bizlerin de sorumlulukları var. Ama bizim artı tarafından bakmamız gerekiyor."

'AYNI ZİHNİYET BİZİ GERİDE TUTUYOR'

Gruşçu, ülkenin 1945’den itibaren bir geriye gidiş içinde olduğunu ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımızda 1923'de yıkıntı içinde bir ülkenin tekrar kalkınma hamlesi başlatılmış, tarımda kalkınma sağlamış, fabrikalar kurmuş.1945 yıllarında 100'de 200 büyüyerek bir ilk başarmış fakat 1945 sonrasında fabrikalarımızı kapatıp hiç pahasına satılmış, aynı bugünkü gibi. Ve tekrar bir geriye dönüş gerçekleşmiş. Aynı zihniyet bugün bizi yine geriye sürüklüyor. 2001 yılında 40 milyon hektar tarım alanımız vardı, 17 yıl içerisinde 3 milyon hektar ekili alanımızı kaybettik. Maalesef gündelik ve keyfiyetle verilmiş kararlar yüzünden topraklarımızı kaybediyoruz" ifadelerini kullandı.