İZ GAZETE - İkinci dönem Konak İlçe Başkanı olarak seçilmesine yönelik konuşan Grușçu, "Her partili kongrelerde seçilerek gelmek ister. Bu büyük bir onur ve gurur. Kongrelerimiz o kadar birlik ve beraberlik içerisinde geçti ki buradaki gücü ve enerjiyi dışarı çıkarmalıyız" dedi. 

'DENİZ YÜCEL'E BİR TEVECCÜH VAR'

İl kongresi hakkında konuşan Grușçu, "CHP demokrasi kültürünü içine benimsemiş bir parti. Bütün kongrelerimiz çok adaylı da olabilir.
Parti içerisinde demokrasinin olduğu bir kongre gerçekleşecek. Bana kalırsa İzmir İl Kongresi'nde yalnızca Deniz Yücel üzerinden bir irade var. Gelecek süreçte bir arayış olur mu bilemeyiz ama mevcut ilçelere baktığımızda Deniz Yücel'e yönelik bir teveccüh görünüyor" ifadelerini kullandı. 

Grușçu ayrıca, belediye başkanlarının ilçe bașkanlarını desteklemesine yönelik, "Neticede belediye başkanlarımız başka bir dünyadan gelmedi. Görüş bildirmek hakkına sahipler. Bununla ilgili bir sakınca yok" dedi. 

'BEN İKTİDARDA BİR PARTİ GÖREMİYORUM' 

Grușçu, "AKP iktidardan düştü, ben şu an iktidarda bir parti göremiyorum. Bu ülkede ekonomi sorunları var, eğitim sorunları var, onlarca intihar eden vatandaşımız var. Nereden tutsanız elinizde kalır. AKP iktidardan düştü, artık yeni bir siyasi süreç başlamalı. Sokak bunu söylüyor. Ama iktidara gelmek yetmez. CHP, iktidara geldiğinde iktidarı tutmalı. Eğitimi, ekonomiyi düzeltmeyiz. Bir yılda 608 bin işsiz ortaya çıkmış. Ekonomik yapılanmada AKP sınıfta kaldı. Ne yazık ki bir sömürü noktasındayız. AKP seçmeni mevcut ekonomiye güvenmiyor şu an. Kendi seçmenini dahi ikna edemeyen bir AKP var şu an. Zaten bu ülkeyi tefecilere teslim ettiniz, faiz lobisinin dostu oldunuz. AKP Genel Başkanı bugün çıkıp 'İslamiyeti güncellememiz lazım' diyor, bunun üzerine diyanet faiz caiz olabilir diye açıklama yapabiliyor. Bu tamamen emek sömürüsüdür" dedi. 

'NE HADDİNİZE?' 

Grușçu, ülke gündemine oturan Kanal İstanbul projesi hakkında konuşarak, "Kanal İstanbul projesi, AKP'nin israf  projelerinden biri. O parayla kent yoksulluğunu bitirebilir, ulaşım sorunlarını çözebilirsiniz. Kanal İstanbul, İstanbul'un ekolojik dengesini bozacak bir proje. Bırakın kentler kendi yonetimleriyle kendilerini yöneten bir konuma gelsinler. Yerel yönetimlere güvenin. Ama dediğim dedik bir anlayışla. AKP Genel Başkanı, "İsteseniz de istemeseniz de bu proje yapılacak" diyor. Ya ne haddinize? Vatandaş istemez. Siz ise hala dediğim dedik çaldığım düdük anlayışındasınız. Halktan kopuk olmanın sonucu bu. Sarayın günlük harcaması 4,5 milyon Türk lirası. Önce bunun hesabını versinler. Cumhurbaşkanı bir an önce sarayından ve danışmanlarından kurtulmalı, halkın içine inmeli" dedi. 

'BU OYUNA GELMEMELİYİZ' 

Parlamenter sisteme geri dönüşün, bu ülkenin rahat bir nefes almasına sağlayacağını ifade eden Grușçu,  Başından beri söylüyoruz. Bu tek adam rejiminin ortadan kaldırılması, AKP Genel Başkanının elini de rahatlatacak. Ülkede sorunlar dağ gibi büyüdü, ne zaman büyüdü? Parlamenter sistem  kaldırıldıktan sonra. CHP olarak parlamenter sistemin geri dönüşüne hazırız ve gereken desteği veririz. Ama AKP, parlamenter sisteme geri dönerek ve yeni kurulan partilere çeşitli görevler vererek, onları yanına çekmeye çalışabilir. Bu oyuna gelmemeliyiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi